Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sunt foarte, foarte fericit pentru performanța pe care am obținut-o”

Cristian Achim: „Sunt foarte, foarte fericit pentru performanța pe care am obținut-o”

CSM CSU Oradea a terminat pe prima poziție în cadrul Grupei K din a doua fază a FIBA Europe Cup, după victoria cu 72 la 55 vineri seara (18.02) în fața lui Sporting Lisabona. Prin succesul din Arena Antonio Alexe, bihorenii au avut 5-1 bilanț la finalul acestei grupe.

Cristian Achim a oferit câteva declarații la finalul partidei, pentru csmoradea.ro, antrenorul ținând să le mulțumească suporterilor pentru ajutorul acordat în acest meci cu Sporting și nu numai. Achim a scos în evidență și prestația defensivă a formației sale, prin cele 55 de puncte încasate din partea lusitanilor, sub media pe care Sporting o marchează cu regularitate:

„Am obținut o victorie foarte importantă, nu doar pentru palmares ci și pentru faptul că ne-am clasat pe primul loc în grupă. Mulțumesc băieților pentru efortul depus și că s-au dăruit total de la primul angajament și până la final. Am ținut Sporting la 55 puncte marcate și invit pe toată lumea să arunce o privire asupra numărului de puncte pe care această echipă le marchează cu regularitate. Le mulțumesc suporterilor noștri deoarece pur și simplu jucăm mai bine atunci când îi avem alături de noi. Nu știu să explic, dar simțim cu toții că acești oameni ne ajută când sunt lângă noi.”

„Știam că ne vom împerechea cu echipele cele mai puternice rămase în competiție în sferturile de finală”

Tehnicianul vicecampioanei României a fost extrem de fericit la finalul partidei, vorbind și despre momentul aniversar petrecut cu ocazia acestui joc. De asemenea, Achim spune că își dorește o sală plină în returul cu turcii de la Bahcesehir în faza sferturilor de finală:

„Sunt foarte, foarte fericit pentru performanța pe care am obținut-o. Cu siguranță nu am fost creditați cu prima șansă la startul acestei faze a competiției, dar iată că am reușit să câștigăm grupa din care am făcut parte. În plus, am încheiat această fază cu cinci victorii, ceea ce este o realizare deosebită. A fost un meci aniversar. Am ajuns la 75 meciuri jucate pe plan internațional, ceea ce spune foarte multe, unde am ajuns și ce am realizat. Această echipă a crescut din toate punctele de vedere, atât sportiv, cât și organizatoric. Am învățat cu toții pe acest drum și este cu adevărat remarcabil că am ajuns aici.

Știam că ne vom împerechea cu echipele cele mai puternice rămase în competiție în sferturile de finală. Vom întâlni Bahcesehir în sferturile de finală, existând posibilitatea să jucăm într-o sală de excepție, cea a lui Fenerbahce. Întotdeauna ne-am dorit să jucăm în cupele europene deoarece acestea ne duc în locuri care te fac să te simți împlinit. Vom face tot ce depinde de noi să fim competitivi împotriva unei echipe provenite din puternicul campionat al Turciei. De asemenea, îmi doresc să avem o sală plină la meciul retur, dar asta rămâne de văzut ce va fi până atunci.”

CSM CSU Oradea o să joace meciurile cu Bahcesehir Koleji din sferturile FIBA Europe Cup pe 9 martie (turul) și 16 martie (returul). Dubla începe pe terenul turcilor.

*foto: fiba.basketball / Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!