Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sunt mândru de jucătorii mei și foarte bucuros că am învins”

Cristian Achim: „Sunt mândru de jucătorii mei și foarte bucuros că am învins”

Grupa J a FIBA Europe Cup conține două formații din Liga Națională de Baschet Masculin: CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Dacă trupa clujeană a fost învinsă în această seară, în schimb, echipa bihoreană s-a impus cu scorul de 86-80 în fața lui Ironi Ness Ziona.

Prin urmare, în acest moment, toate componentele grupei J au un bilanț de o victorie și o înfrângere. Cristian Achim s-a arătat foarte mândru de jucătorii săi, declarând că unii dintre ei au avut câteva probleme înainte de începerea partidei. De asemenea, tehnicianul Leilor-Roșii a vorbit și despre valoarea adversarei, pe care o consideră principala favorită la calificare.

Sunt foarte bucuros pentru victorie, obținută împotriva unei reprezentante a unui alt fel de baschet. Israel este recunoscut pentru nivelul baschetului de acolo. Sunt bucuros că am reușit să batem o echipă cu niște jucători foarte buni, cu un buget pe măsură. De asemenea, aș vrea să spun că înainte de toate sunt mândru de echipa mea. Mai ales că am avut probleme cu trei jucători în acest meci – Valeika, Zekovic și Fometescu.

Practic am fost limitați în a face ceea ce ne-am propus la începutul meciului. Practic nu am putut să contez pe acești trei jucători la capacitatea lor normală. Îi felicit pe Valeika și Zekovic pentru efortul depus în aceste condiții, pe fond de dureri, respectiv lipsă suficientă de pregătire.

Pe de altă parte, aș dori să remarc prestația lui Kris Richard. Una pe care, de altfel, a remarcat-o toată lumea. Aceasta nu ar fi fost posibilă fără efortul celorlalți jucători. Broussard a făcut un meci extraordinar ca efort. Watson a avut zece pase decisive, chiar dacă azi a fost mai tăcut la finalizare. Markovic s-a bătut extraordinar, ca să nu mai vorbesc de Barnette, care a făcut de toate pentru noi. Sunt mândru de jucătorii mei și foarte bucuros că am învins această echipă.

Aș dori să mai spun că Ness Ziona a venit cu tot lotul, spre deosebire de precedentele meciuri jucate în FIBA Europe Cup. De asemenea, remarc numărul de minute jucate de oamenii lor de bază. Asta îmi arată că ne-au respectat și că au dorit să ne învingă.

Ne-am propus să jucăm mai ritmat, considerând că viteza lor nu este suficient de bună. Pe viu nu mi s-a mai părut la fel. Am reușit să-i limităm la aruncările de trei puncte, inclusiv pe Daequan Cook – fost câștigător la concursul de aruncări de trei puncte în NBA. Mă bucur că jucătorii mei și-au demonstrat că pot juca la nivelul acestei echipe. Este un succes important pentru noi, deoarece pur teoretic, Ironi Ness Ziona este, în opinia mea, principala favorită a acestei grupe.”, conform csmoradea.ro

În următoarea etapă din FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea primește vizita lui BC Tsmoki Minsk.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!