Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Toată presiunea a fost pe noi"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.10.2012

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea a explicat victoria asupra lui BCM U Pitești din prima etapă a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin - ediția 2012/13.

 "Toată presiunea a fost pe noi. Acesta e adevărul. Nu țineți cont de ceea ce am spus înainte de meci. Am jucat acasă și acest lucru ne obliga să învingem. Dar am jucat împotriva unui adversar extrem de puternic, care a venit și după un rezultat extraordinar, câștigarea SuperCupei. Iar acest lucru era clar că le dă aripi. Pentru Pitești nu e problemă că a pierdut un meci în deplasare, însă pentru noi ar fi fost.

Dacă sunt mulțumit de ceva, atunci acela este nivelul apărării. Vă rog să notați că am încasat 66 de puncte și până acum în toate meciurile jucate în actuala formulă am încasat foarte puține puncte. Să primești atât de puține puncte de la o echipă cum e Piteștiul trebuie spus că e foarte greu.

Înaintea acestui meci ne-am pregătit special pentru trei jucători: Marcel Jones, Pankracije Barac și Damien Kinloch. Pe primul cred că l-am anihilat aproape total. În niciun caz nu a fost nici măcar la jumătate din nivelul său de la jocul cu Asesoft. Cu Barac așa și așa. În schimb, pe Kinloch nu am reușit să-l anihilăm de niciun fel. 

Jocul lui Kinloch se vede și din punct de vedere statistic. De fapt el și Barac au avut procentaje excelente la două puncte ceea ce evidențiază faptul că nu am reușit să-i depășim. Noi am contrabalansat la aruncările din spatele semicercului. Am avut 15 puncte în plus din spatele semicercului.

Un aspect foarte important: mi-a fost frică de recuperările lor ofensive. Însă am reușit să-i limităm. Altfel cred că nu aveam nicio șansă să câștigăm la modul în care s-a desfășurat acest meci.

S-au întâlnit două echipe bune. Pitești a învestit foarte mult și a transferat jucători de certă valoare. Au baschetbaliști de mare calitate. Dar, aș vrea să subliniez că și noi avem jucători foarte buni. Chiar dacă ultimii jucători veniți la echipa noastră au avut o prestație ușor nemulțumitoare.

Personal, consider că în România, în general, este o presiune mult superioară altor campionate. Știu cum se gândește afara. La noi toate meciurile sunt gândite ca și o chestiune de viață și de moarte. Dincolo nu se întâmplă așa ceva. De aceea, în România au venit mulți jucători de certă valoare care au capotat. Nu au reușit să se impună datorită acestei presiuni continue exercitate asupra jucătorilor și antrenorilor prin prisma rezultatului.

Dar, se va confirma acest lucru, atât Franklin cât și Dillon își vor da drumul. E un lucru de care sunt absolut sigur. Însă, presiunea a fost extrem de mare pe umerii noștri. Ea s-a transmis tuturor și e posibil să îi fi afectat. Dar asta e. Până la urmă am câștigat și acesta e cel mai important lucru.

Mă bucur sincer foarte mult pentru Ivan Stefanovic. E un jucător exemplar din toate punctele de vedere și mă bucur cu atât mai mult pentru reușita lui din final. Știu că nu se vede în statistică, dar este un jucător foarte bun. Un coleg extraordinar și un foarte bun psiholog. Iar din punct de vedere al apărării este un manual de acest gen. Ceea ce face nu se vede, niciodată nu se va vedea. Doar ochiul format obsearvă acest lucru. Este un jucător de caracter. A făcut totul pentru a aduce victoria.

Este o victorie muncită. Și dacă ar fi câștigat ei la fel ar fi fost. Este foarte clar că ne-am studiat unii pe alții de ne-a venit rău. Este foarte clar că nu ne-am putut surprinde tactic unii pe alții. Toată lumea știa schemele tuturor. În foarte multe situații anumiți jucători au făcut diferența. Sunt anumite situații în care diferența s-a făcut pe împerechere greșită (mismatch).

La ultima fază pot să vă spun că nu am cerut aruncare pentru Stefanovic. I-am avut în teren pe Silviu (Lupusavei), Pesic și Will (Franklin). Dar, am cerut în mod special să nu facem pick (blocaj), pentru că știam că vor face fault, întrucât mai avea două de comis până să ajungem la libere."

Sursă: www.csm-oradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!