Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Trebuia să câștigăm acest joc. Nu aveam nicio scuză dacă pierdeam!"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.11.2012

Foto: Mihai Neacşu

Cristian Achim, antrenorul lui CSM Oradea, a explicat victoria asupra lui CSȘ Giurgiu, scor 80-70, în etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2012/13.

“Mă bucur mult că am câștigat acest joc. Am luat în calcul si o astfel de evoluție. Nu vreau să existe o scuză, dar noi suntem foarte dezavantajați de program, din cauza televiziunilor. Trebuie să spun lucrul ăsta pentru că nu e normal să joc o dată la zece zile, iar apoi la patru zile. Dar, nici nu prea avem ce să facem din păcate.

Contrar tuturor așteptărilor majorității nu am avut un meci ușor. Eu știam la ce să mă aștept. În general cunoscătorii din baschet știu ce fel de jucători compun această echipă. Un aspect interesant este că au jucat zonă. Eu m-am așteptat să joace zonă tot meciul și din păcate nu am putut să ne detașăm. Deși, cel puțin eu așa consider, suntem o echipă care joacă foarte bine împotriva zonei am avut o seară cam proastă la aruncările de trei puncte. În primele două sferturi am avut o grămadă de aruncări deschise pe care noi nu am reușit să le marcăm. Eu nu pot să îi opresc pe Pesic și pe Lupusavei să arunce. Pentru că sunt jucători care aruncă bine.

Pe de altă parte, nu vreau să facem o dramă acolo unde nu este. Am avut perioade de joc în care am asprit apărarea și am accelerat jocul ofensiv. În acea perioadă instantaneu diferența a crescut. Din păcate nu reușim să ținem acest ritm pe tot parcursul meciului. Îmi pare rău că există aceste oscilații. Am jucat bine în sfertul 1 și 3, dar mai puțin în cel de-al doilea și în cel decisiv.

În același timp, remarc evoluția jucătorilor de la Giurgiu. S-au autodepășit. Bravo lor. Au făcut un meci foarte bun. Sigur, atunci când nu ai niciun fel de presiune e oarecum normal să joci mai bine. Ei au avut două meciuri mult mai proaste, mai ales ultimul. M-a surprins modul în care au început meciul. Mă refer la formula de joc. Corneanu în general joacă puțin și nu a fost titularizat niciodată în acest sezon. Lucru valabil și pentru Ware. Însă, din punct de vedere defensiv știam că se vor apăra zonă. Nu am fost surprins deloc aici, chiar dacă mi-aș fi dorit ca ei să înceapă cu o apărare om la om.

În ceea ce ne privește, cu mai multă atenție, diferența cred că putea să fie mult mai mare. Remarc din nou o oarecare relaxare, pe care am sesizat-o și la meciul cu Timba. Chestia asta mă deranjează. În ultimul sfert am primit 25 de puncte, după ce în primele trei am primit 45, ceea ce era în target-ul nostru. Însă 25 în sfertul decisiv sunt prea multe. Se pare că avem impresia prea devreme că un meci este câștigat. Dar, uite că în loc să fie o diferență de 15-20 puncte s-au făcut 10. Însă este o victorie. Un meci pe care ne-am propus să-l câștigăm cu orice preț. 

Referitor la arbitraj nu pot să comentez lucrurile. Aș risca să fiu subiectiv și nu vreau să discutăm aceste lucruri. Cel puțin eu nu vreau să o fac. Repet, pot fi subiectiv. Dar și antrenorul echipei din Giurgiu poate fi subiectiv.

Mă bucur că am câștigat acest joc. Nu aveam niciun fel de scuză dacă nu am fi învins. Din păcate, în rândul publicului și chiar al jucătorilor se pare că există o stare de automulțumire, de impresie de prea multă valoare. Pe care noi sincer nu o avem și va trebui să continuăm să muncim la fel de mult, la fel de intens dacă vrem să menținem ștacheta la un nivel care a ajuns să ne caracterizeze. Nu vreau ca vreun jucător să creadă că suntem staruri. Pentru că nu suntem. Eu știu cât trebuie să muncim ca să avem rezultate bune.” 

1 comentariu la aceasta stire:
  • observator :

    BUN SIMT
    Ca de fiecare data,Achim da dovada de bun simt,educatie,modestie,realism.Ma bucur sa aud ca mai exista antrenori care nu dau vina pe arbitri in exclusivitate,atunci cand echipa Pierde.Cat despre jucatorii sai,si aici are dreptate sa-i aduca cu picioarele pe pamant de cateva meciuri cred ca ia luat valul si incep sa joace fiecare cam ce iar place,si nu ce le spune el.Am convingerea ca va rezolva aceasta problema URGENT nu de alta dar vin si meciuri mai grele,in care vedetismul nu-si are rostul.II invit pe jucatorii ECHIPEI LA MODERATIE.

    cu 11 ani în urmă (27.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!