Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Un meci, din păcate, fără istoric”

David Istrate

David Istrate
08.01.2018

achim oradea dinamo

CSM CSU Oradea a reușit să treacă de CS Dinamo București cu scorul de 104-65, într-un meci ce a contat pentru etapa a 13-a din cadrul LNBM.

Cristian Achim și-a spus părerea despre adversara întâlnită și despre proiectul demarat de aceștia de a forma o echipă alcătuită doar din jucători români.

Un meci, din păcate fără istoric. Spun din păcate pentru că echipa Dinamo București este cea mai titrată din baschetul românesc. Este păcat că sunt în situația de a pierde atâtea meciuri. Pe de altă parte, oamenii de baschet din jurul acestui club au demarat un proiect foarte curajos de promovare a jucătorilor români. În acest context mi-aș dori ca măcar 2-3 dintre acești jucători să ajungă la un nivel înalt, iar echipa națională să conteze pe ei în viitor. Acesta ar fi marele câștig al proiectului pe care îl desfășoară Dinamo în prezent.”, a declarat Cristian Achim, conform site-ului oficial al clubului.

Antrenorul lui CSM Oradea a vorbit și despre situația în care se afla clubul, obligat să realizeze mai multe extra-transferuri.

Noi am schimbat foarte mulți jucători în vară. De asemenea, exceptând acel sezon catastrofal măcinat de accidentări grave, de această dată vom face cele mai multe schimbări în cursul sezonului de la venirea mea la echipă. Mărturisesc că nu îmi place acest lucru, nu se întâmplă așa ceva la nivel înalt, însă pur și simplu nu avem de ales. Suntem într-o situație neplăcută, dar asta nu înseamnă că e imposibil să avem rezultate foarte bune. Însă un lucru e cert: coeziunea contează.”

Achim s-a arătat foarte mulțumit de Kris Richard, ultimul jucător sosit la bihoreni, pe care l-ar fi dorit și în vară:

Kris este un jucător foarte bun și consider că este un transfer reușit. Aș vrea să subliniez faptul că am avut în vizor acest jucător și în vară, doar că în acest moment conjunctura a fost de așa natură încât am reușit să îl aducem la Oradea.”

Grație acestei victorii, CSM CSU Oradea ajunge la a opta victorie în 13 partide. Etapa viitoare elevii lui Cristian Achim vor juca la Galați, în compania celor de la Poli Iași.

*foto: Roby Boroș

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    o tempora!
    Baiatul asta "Cliff" Richard e bun-rau, cam cum era Dillon, dar spre deosebire de "cangur" care a stat pe tusa ca sa arate ce stie, pe "cantaret" il baga Achim de la inceput... Ar mai fi de remarcat faptul ca echipa de romani a lui Dinamo e mai buna decat echipa de romani a noastra... Si inca ceva: am ajuns sa fim un club mai "tare" decat Dinamo (macar la baschet): sa fie din cauza ca ministrul nu se mai cheama Dinca-Teleaga?

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      .....
      hahaha...ai dreptate, doar ca echipa de romani a voastra a jucat ieri pentru tot sezonul! Nu cred ca te asteptai la o prestatie iesita din comun.

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!