Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Vreau să se țină cont de faptul că noi am jucat întreaga serie cu niște lipsuri foarte mari”

Paul Olar

Paul Olar
14.05.2016

CSM CSU Oradea revine în finala Ligii Naționale, după ce s-a impus în seria cu U-BT Cluj-Napoca, încheiată vineri, la scorul de 3-1. În ciuda gravelor probleme de lot, orădenii au predat o lecție de baschet, aspect evidențiat de Cristian Achim la conferința de presă.

“Mă bucur enorm că am depășit Clujul deoarece în acest sezon am pierdut de multe ori în fața acestei echipe. Însă, uitați, până la urmă noi jucăm finala campionatului. Aș vrea să-mi felicit jucătorii pentru că în acest meci au fost fabuloși.

Vreau să se țină cont de faptul că noi am jucat această întreagă serie cu niște lipsuri foarte mari. Cei care au fost în teren, unii cu probleme medicale, au fost realmente ieșiți din comun. Au arătat tărie mentală și concentrare, așa cum rar mi-a fost dat să văd. La încheierea acestei serii, opinez că am meritat pe deplin calificarea. Sper să nu deranjez pe nimeni cu această afirmație”, a declarat Achim, conform csmoradea.ro.

Tehnicianul CSM-ului a vorbit la superlativ despre adversari, spunând că nu preconiza un succes atât de răsunător.

“Felicit Clujul. Este o echipă excepțional de bună. Chiar dacă în acest meci nu am dat nicio șansă acestei echipe de a intra sau reveni în joc. De altfel, dacă privim numărul de puncte primite de echipa noastră cred că spunem totul. Mărturisesc că mă așteptam și îmi doream să învingem, dar nu m-am gândit că vom învinge la asemenea diferență.

Aș adăuga faptul că presiunea apasă pe toată lumea. Ni s-a întâmplat nouă în finala Cupei României, dar iată că nici Clujul nu poate să o gestioneze mai bine. De această dată presiunea a fost pe umerii Clujului și nici o echipă de asemenea valoare nu a reușit să gestioneze acest aspect.

Suntem extrem de bucuroși și îmi felicit încă o dată jucătorii pentru că o merită din plin”, a precizat antrenorul, potrivit sursei amintite anterior.

În finală, CSM CSU Oradea se va duela cu BC Mureș Târgu Mureș.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay :

    Bravo!
    In momentele grele se arată adevăratele caractere!
    Cu atât mai mare victoria!
    Felicitări

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Achim și Fleșeriu
    Plângăcioșii de servici din acest sezon. Achim și Fleșeriu s-a plâns tot sezonul, primul acum în play-off, că au tot jucători accidentați și cu probleme, iar după fiecare victorie venea elogierea propriei persoane.

    Vreau să zic că acum trei sezoane la Mediaș, Țenter cu un lot decimat de accidentări și plecări a reușit să ajungă în faza superioară a EuroChallenge, fără a se văicări și bazându-se pe Vlad Solopa, jucător de 18 ani.

    Nu am nimic cu cei doi antrenori și le respect munca și rezultatele, doar am vrut să subliniez diferența de abordare.

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Serios, s-au plans? Oare de ce. Dar faptul ca domnul Tenter nu e in stare sa recunoasca faptul ca Oradea a fost mai buna ce spune despre caracterul dansului?

      cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da si in retur acelasi mare Tenter a reusit sa va duca aproape de retrogradare. Nici macar nu a reusit s se apropie de playoff. Ca sa respectam adevarul nu s-a calificat jucand cu Solopa. Ii avea pe Dumitrescu, Mandache, Willie Kemp, Shiloh Tsiaras(sau ceva de genu) si Bogavac(extraordinar jucator de poz 3,4...ma rog cu Tenter juca cum juca si ala). Asta era echipa si jucatorii care au jucat atunci in toata acea perioada. Asa ca sa nu exageram si denaturam lucrurile. Tenter cand a fost la CLuj, in sezonul de dupa titlu, a avut multe accidentari si se vaieta destul, toate erau din cauza rotatiei si a accidentarilor...
      Achim era normal sa se planga, a jucat cu 5 straini si fara shooter contra celui mai bun lot din tara...sa castigi in coonditiile astea cu 3-1 e fantastic

      cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari !
    Am sperat la aceasta victorie dar nu mi-am imaginat ca se poate castiga la Cluj la 20 pct. Oare jocul lui Tibarna nu a asigurat neutralizarea pivotilor clujeni ? N-am vazut meciul, am urmarit pe play by play dar asa mi s-a parut ca Bogdan a adus un plus mare fata de Nuhanovic si mai ales de mult laudatul Zupan , aflat in cadere libera

    cu 7 ani în urmă (14.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Zupan nu e in nicio cadere libera, a jucat foarte bine ca joc in teren ambele meciuri. Nu ii merge aruncarea, dar asta se intampla sunt perioade si perioade mai ales la jucatorii mari. Insa cand e pe terne se simte

      cu 7 ani în urmă (15.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Plîgăciosul
    Este un drum lung de la Rm.Vilcea pînă la postura de plîngăcios, favorit la titlu. Port un respect deosebit pentru Cristi. A fost inclusiv la pregătirea antrenorilor de juniori, a notat tot în caiet, s-a purtat exemplar cu omodestie necaracteristică unora. Va fi o plăcere deosebită să vă avem adversari în Finală. Calitatea adversarilor îți arată adevărata măsură a calităților tale ! Fie ca cel mai bun să învingă.

    cu 7 ani în urmă (15.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Respect pt dl. Cristi Achim,un antrenor bun, un om serios !

    cu 7 ani în urmă (15.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Mr. Wizzard...
    Salutare... consider ca ce a realizat Achim cu aceasta echipa este fenomenal. Cu un lot bunicel am reusit sa fim in top pe parcursul intregului sezon regulat. Acel "run" de 13 victorii consecutive in retur a fost total neasteptat si a incurajat suplimentarea bugetului pentru a-l aduce pe Zeno, care dupa aceasta serie cu U BT a confirmat ca a meritat fiecare banut. Cred ca meritul lui Achim in acest sezon nu il poate contesta nimeni caci a reusit sa construiasca o echipa care din speranta a devenit certitudine. Filosofia lui este simpla: munca munca si iar munca. Ma impresioneaza diligenta lui, seriozitatea cu care abordeaza fiecare meci si nu in ultimul rand fair play-ul de care da dovada in fata jucatorilot, publicului si adversarilor. Sunt convins ca va aborda finala intr-o maniera inteligenta si sper ca modul in care va pune in valoare jucatorii pe care ii are la dispozitie se va fructifica in primul trofeu pentru CSM Oradea... Cristi il merita cu prisosinta si sper ca jucatorii sa simta acest lucru si sa lutpe pana la ultima suflare.

    cu 7 ani în urmă (16.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan-Cristian :

    FELICITARI!!!
    RESPECT ORADEA!
    Sunt suporter U-BT dar de data asta imi scot palaria in fata celor de la Oradea. Din toate puctele de vedere au fost peste noi. Sa nu putem invinge o echipa macinata de accidentari spune multe despre echipa noastra. Sa ai cel mai valoros lot din campionat si sa dai vina pe arbitri...RUSINE TENTER!(noroc ca ai castigat cupa cumva ca in rest nimic).
    Sper din tot sufletul sa avem un nou antrenor sezonul viitor!!!

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Oare cat drac trebuie sa il mai asteptam pe Dragan Petricevic. De fiecare data in situatii grele, zeci de suporteri l-au cerut pe toate forumurile si Cristescu se incapataneaza efectiv sa il aduca. Cu Dragan anu asta cu siguranta am fi fost cea mai periculoasa echipa de la 3 pct si una dintre cele mai spetaculoase. Nu zic cxa ar fi fost trofee ca nu is ghicitor in stele, dar asta e un lucru pt care bag mana in foc ca Dragan cu echipa asta ar fi jucat ceva ce ar fi impresionat tribuna.

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Dragan
    Nici nu cred ca va veni! Isi face echipa la fete, dupa cum am citit!

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    Poate ar fi ok daca ar fi Silvasan antrenor...

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Domane feri, nu vreau sa zic niciodata, desi tind sa zic ca nu va fi un principal extraordinar, dar deocamdata clar un mare nu. Asa as zice Dumitrescu sau Cuic daca tot e sa ne aruncam cu capul in Somes de dragul distractiei.

      cu 7 ani în urmă (17.05.2016)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Dragan
    Din cate stiu, Dragan si Cristescu nu prea incap in aceeasi teaca.

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eh nu stiu ce sa zic, barfa asta a aparut din cauza faptului ca nu l-a numit niciodta acnad i s-a cerut. Acuma dac e asa sau nu ei stiu, dar cred ca mai mult ideile lui despre baschet sunt putin idioate in acest caz decat faptul ca ar avea ceva cu Dragan. EU imi permit sa sper si sa cer numirea lui, mai mult...
      Oricum tot Tenter va fi si a anul si tot un baschet de rahat, probabil cu mai putini oameni in tribune.

      cu 7 ani în urmă (17.05.2016)
    Raspunde
  • gica96 :

    UBT
    Pana la urma s-a incheiat un sezon nici rau, dar nici cine stie cat de reusit, pentru UBT. O serie castigata pe merit de catre CSM Oradea. E drept, cu un prim meci pe care-l putea castiga oricare dintre echipe, insa cu 2 performante de invidiat in meciurile 2 si 4, meciuri in care U-BT n-a avut nicio sansa, practic.
    Am inceput sa fac o analiza a intregului sezon, dar prea multe lucruri n-ar fi de spus, caci sunt evidente. In ciuda bugetului imens de care a dispus Clujul, echipa a lasat de dorit in multe momente din acest sezon. Pana la urma, orice meci, orice sfert, orice minut, orice aruncare poate fi decisiva pentru deznodamantul unui sezon. In prima parte a sezonului, UBT a pierdut o sumediene de meciuri pe care n-a avut voie sa le piarda : cu Dinamo in prima etapa a sezonului, cu Energia Targu Jiu ( unde in ultimele 5 minute Clujul conducea la vreo 8-9 puncte daca nu ma insel), cu Galati, cu Targu Mures ( acel buzzer beater al lui Martinic, dupa ce UBT a revenit neasteptat ), cu Sibiul ( unde Clujul a avut un sfert 1 extrem de bun, insa nu si-a conservat avantajul asa cum trebuia, a dat cu bata-n balta pe urma) si as mai pune si infrangerea cu BCM Pitesti, cand echipa era "on fire" dupa 5 victorii consecutive. Sunt meciuri care puteau fi castigate cu putin mai multa atentie si care au cantarit foarte greu in final.
    Si ca tot am zis de acel run de 5 victorii consecutive ( cel mai lung de altfel al echipei UBT ), acela a fost singurul moment in care echipa chiar a aratat foarte bine. Un meci solid impotriva Oradiei incheiata cu o victorie la +13 in luna decembrie, cele doua meciuri memorabile cu Steaua de acasa si din deplasare, iar pe urma ca seria sa fie incheiata cu alte doua meciuri bune ale Clujului, cu Timisoara si Energia, jocuri disputate in Horia Demian.
    Ar mai fi inca si alte doua meciuri de mentionat, momente frumoase pentru suporteri, meciuri in care UBT a aratat o adevarata forta de revenire : cu Oradea, din faza a doua sezonului, cand bihorenii au jucat foarte bine si au condus la o diferenta consistenta pana in ultimele 2-3 minute ale jocului; si exact meciul urmator, cu Craiova, castigat in OT datorita lui Adamovic cu acel buzzer beater.
    Totusi, din pacate pentru UBT, in special in a doua faza a sezonului, a aparut ceea ce numesc eu inconstanta: acele serii "victorie-infrangere-victorie-infrangere" in care jocul nu se leaga si nu se reuseste o pastrare de forma corespunzatoare pentru meciul urmator.
    Sunt curios ce buget se va aloca in stagiunea urmatoare si ce investitii se vor face, iar cat despre jucatori, mi-as dori mult ca Dykes, Adamovic si Pasalic sa ramana in lot si pentru sezonul urmator. Sunt jucatorii cu cele mai multe reusite dintre toti. Vom vedea ce va fi si sper totusi, ca tribunele sa ramana in continuare pline, indiferent de meci si de rezultate...si la bine, si la greu !

    cu 7 ani în urmă (17.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!