Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Cotoară a semnat cu CSO Voluntari

Cristian Cotoară a semnat cu CSO Voluntari

CSO Voluntari a oficializat un nou transfer pentru stagiunea 2023/2024, ilfovenii reușind să semneze cu un tânăr de perspectivă. Este al treilea nume nou pe care fosta vicecampioană l-a anunțat până în prezent.

Cristian Cotoară se întoarce în România după experiența de la Porsche Basketball Akademie Ludwigsburg, unde a evoluat în ultimii ani. În recenta stagiune, românul a adunat medii de 5 puncte, 5 recuperări și 1.4 intercepții în 20 de apariții în ProB din Germania.

Baschetbalistul născut în 2002 a fost prezent cu naționalele juvenile ale României la Europenele U16 - Divizia B din 2017 și 2018, precum și la Europeanul U18 - Divizia B din 2019. Cel mai eficient a fost la ediția din 2018, când a adunat medii de 10.8 puncte, 5.4 recuperări și 1.3 pase decisive.

În perioada petrecută în Germania, jucătorul de pe poziția 4 a bifat prezențe și în Euroliga juniorilor. El revine astfel în România tot în sudul țării, după ce junioratul l-a petrecut la 4Sports Agronomia București.

Cotoară, care va face parte în această vară și din lotul universitar al României, a spus următoare pentru csovoluntari.ro după semnarea contractului:

„Într-adevăr, vin după o experiență de lungă durată peste hotare, dar una pentru care sunt profund recunoscător. Am reușit să mă dezvolt atât pe plan sportiv, academic, cât și pe plan personal. Am fost pus în fața unei provocări, dar am văzut-o ca pe o oportunitate de a învăța cum să rămân concentrat în situațiile de presiune, fie ele provenind din mediul social sau din propriile rezoluții sportive.

De-a lungul acestui timp, am urmărit constant modul surprinzător în care a evoluat baschetul în România. Concurența din campionat a continuat să crească, acest lucru putând fi observat și in raport cu echipele străine. Prin urmare, consider că dezvoltarea mea ar putea continua la un nivel înalt aici, în țara mea, ceea ce mi-am dorit dintotdeauna.

CSO Voluntari este o echipă tânără, care în ultimii 3 ani a dovedit că este un adversar de top din baschetul românesc. Am fost impresionat de profesionalismul și de oportunitățile de dezvoltare pe care le-am întâlnit aici.

Printre dorințele mele se numără sa descopăr mult mai multe despre tainele acestui sport, despre viața unui jucător profesionist și să îmi dovedesc abilitățile sportive, și anume că pot concura cu ceilalți jucători, atât pe plan intern, cât și în ENBL.”

CSO Voluntari îi are sub contract, până la această oră, pe Lucas Tohătan, Ionuț Voicu, Robert Dan, Titus Nicoară, Laszlo Polyak și pe antrenorul Ainars Bagatskis.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!