Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Crăciun: ”Îmi pare rău că am preluat echipa în situația în care ne aflăm!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.03.2012

Cristian Craciun csu atlassib sibiuCSU Atlassib Sibiu întâlnește sâmbătă, de la ora 18, pe CSM București. Dacă CSM-ul și-a asigurat deja prezența în playoff, pentru prima dată în istoria echipei, pentru Sibiu aceasta este o partidă de totul sau nimic.

Criza de rezultate a echipei s-a transformat într-una la nivel tehnic. Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat Cătălin Vulc, antrenorul care a condus de pe bancă Atlassibul în actualul sezon, și-a dat demisia iar echipa a fost preluată de Cristian Crăciun, antrenorul secund de până acum dar și principalul jucător român din lot.

Crăciun este conștient de importanța meciului din această etapă și crede că șansele echipei sale la victorie  vor fi cu atât mai mari cu cât atitudinea va fi una corepunzătoare.

Este foarte greu. Un meci capital pentru noi pe care eu sper să-l câștigăm. Sunt convins că putem să-l câștigăm. Depinde doar de noi și de atitudinea cu care intrăm în meci, a declarat antrenorul-jucător.

Crăciun știe că a preluat echipa într-un moment extrem de greu, dar nu se dă bătut și speră până în ultima clipă că va putea salva un sezon ca și compromis.

Îmi pare rău că am preluat echipa în situația în care ne aflăm. Nu este un caz foarte fericit dar înțelegem, suntem jucători profesioniști și trebuie să ne facem munca până la capăt. Mai avem două meciuri și 50 – 50% șanse de a ajunge în playoff(.....) În viața multor echipe un astfel de șoc (schimbarea antrenorului, n.r.) a fost pozitiv, dar, repet, tot de noi și de atitudinea noastră va depinde succesul.

Este clar că nimeni nu se așteaptă la minuni din partea lui Crăciun. Nici chiar el. Știe însă că totul pleacă de la micile greșeli pe care jucătorii le fac pe parcursul unui meci și spune că la acest capitol a încercat să lucreze în ultimele 6 zile, de când este responsabil cu pregătirea echipei.

În primul rând depinde de fiecare jucător în parte ce așteaptă de la el. Săptămâna aceasta am lucrat la remedierea greșelilor mici pe care le facem în jocuri, mici detalii pe care încercăm să le schimbăm pentru a nu mai primi multe coșuri ușoare. Sper că dacă vom corecta aceste greșeli ne vom facem munca mai ușoară.

Partida dintre CSM București și CSU Atlassib Sibiu se va juca la Arena de Baschet, sâmbătă, de la ora 18:00.

În partida tur, CSM s-a impus cu 100 - 72.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!