Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BC Steaua - CS Otopeni 76 - 78

Costin Marinescu, Foto: Ionuţ Badea, bcsteaua.ro bkfocus.com

Costin Marinescu, Foto: Ionuţ Badea, bcsteaua.ro bkfocus.com
06.03.2011

Virgil StanescuOrice jucător al Otopeniului ai fi întrebat înainte de partidă despre ce jucător al Stelei le va pune cele mai mari probleme ţi-ar fi răspuns, invariabil, că toţi steliştii sunt periculoşi dar că dacă îl vor opri pe Stănescu aproape că vor câştiga meciul. Ce nu spuneau ilfovenii era faptul că “Stănescu” reprezenta, de fapt, denumirea generică a jocului în zona de trei secunde, călcâiul lui Ahile în jocul lor. La fel ca în partida tur, elevii lui Eugen Ilie au pierdut şi de această dată lupta sub panouri, Steaua dominând la recuperări cu 39 la 25, însă au găsit soluţia perfectă pentru a obţine victoria: o apărare zonă care a strâns foarte bine în centru mai ales pe finalul partidei şi aruncările de la mare distanţă care i-au readus în joc în sfertul 3.

Din păcate pentru Steaua, Virgil Stănescu şi rezerva Theron Smith au fost singurii jucători care au avut prestaţii demne de o echipă care se luptă la titlu. Virgil Stănescu a făcut, din nou, un meci mare împotriva ilfovenilor. Românul a reuşit 21 de puncte şi 7 recuperări iar procentaj la aruncările de două puncte a avut un procentaj de 83,3 % egalând cea mai bună performanţă a sa din această stagiune.

Theron Smith, extrema de forţă transferată în iarnă, a fost singurul jucător, pe lângă Stănescu, care a mai marcat peste 10 puncte în echipa Stelei. Americanul a reuşit 11 puncte şi 8 recuperări, dovedind un joc bun atât la interior cât şi la perimetru, de unde a marcat 2 aruncări din 4 încercări.

Din tabăra Otopeniului Slobodan Popovic a fost, din nou, cel mai bun jucător. Decisiv pe final, când a marcat 3 din cele 4 libere de care a beneficiat, sârbul a reuşit per total 25 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive şi a avut procentaje de 75% la aruncările de 2 puncte, 66,6% la cele de la mare distanţă şi 81,8% la libere.

El a fost secondat de Cortney Scott, cu 21 de puncte, 5 recuperări, 4 intercepţii şi 3 capace.

Partida a început sub semnul echilibrului, Otopeniul aflându-se chiar la conducere în debutul meciului, dar Steaua a început uşor-uşor să îşi angajeze jucătorii înalţi sub inel şi să domine astfel zona de 3 secunde. Virgil Stănescu şi Virgil Căruţasu s-au combinat, până la pauză, pentru un procentaj de 80% la aruncările din căciulă iar Steaua “a curăţat” ambele panouri la recuperare, cu 20 reuşite faţă de 10 ale Otopeniului pentru o diferenţă de 12 puncte pe tabela de marcaj, 45 – 33.

Fără sorţi de izbândă în lupta directă de sub panouri, Otopeniul a apelat, încă din sfertul secund, la apărarea zonă şi la aruncările de la mare distanţă. Alegând să joace în viteză şi să finalizeze rapid, ilfovenii au reuşit în sfertul 3 să reducă din diferenţă şi graţie a şapte puncte înscrise de Burell să revină la doar  un punct în spatele Stelei, 49 – 48. Hafnar şi Smith măresc din nou ecartul dintre cele două echipe dar sfertul se încheie cu un tip in în ultima secundă a lui Scott care duce scorul la 62 – 56.

Slobodan PopovicUitând parcă faptul că succesul în prima parte a meciului a venit pe jocul la interior, Steaua a ales să joace mare parte din ultimul sfert în nota Otopeniului, cu aruncări de la mare distanţă iar această tactică i-a costat, în final, victoria. Scott a egalat la 62 în debutul ultimei perioade după un coş cu fault iar Popovic şi-a adus echipa în avantaj, 64 – 62, prin două aruncări libere după un fault al lui Stănescu. Steaua a continuat să îşi încerce norocul de la trei puncte însă sorţii nu i-au surâs. Otopeniul a început să se apere mai exact sub panou, să dubleze  agresiv de fiecare dată la Stănescu şi să înscrie fiecare aruncare liberă de care a beneficiat.


Astfel, cu 13 secunde înainte de final ilfovenii aveau pe tabelă un avantaj de trei punct, 77 – 74. Steaua cere timeout şi la reluare Niksa Bavcevic, antrenorul Stelei, îl introduce pe teren pe Bogdan Popescu, “arma secretă” a bucureştenilor în astfel de momente. Popescu ratează aruncarea iar pe urmărire Marian Minea îl faultează pe Hafnar care marchează ambele aruncări libere de care a beneficiat. Scorul devine 77 – 76 pentru Otopeni iar Steaua se pregătea pentru sarabanda aruncărilor libere. Popovic este primul trimis la linia de libere, dar sârbul ratează o aruncare şi oferă şansa unui coş de trei puncte pentru Steaua. Bavcevic nu mai are însă timpi de odihnă la dispoziţie şi lasă totul la latitudinea jucătorilor. Din păcate pentru stelişti Tomlejak nu realizează că şi un coş de două puncte le-ar fi util într-o astfel de situaţie, aruncă de la mare distanţă dintr-o poziţie incomodă şi ratează, oferind astfel victoria Otopeniului cu 78 - 76.

După acest rezultat Otopeniul rămâne pe locul 8 în clasament, la două victorii în faţa Sibiului, ocupanta locului 9. Steaua se menţine pe poziţia a treia în ierarhia Diviziei A dar riscă să îşi piardă locul în faţa lui Gaz Metan Mediaş dacă ardelenii vor învinge în restanţa Iaşiul.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Atentie
    Băieţii riscă să piardă şi locul 4, dacă BC Mureş miercuri învinge pe CSM Bucureşti

    cu 13 ani în urmă (06.03.2011) Raspunde
  • likemike :

    caracter
    cand un antrenor nu cere time-out tot sfertul trei, desi adversarii te domina, iar apoi in sfertul patru isi consuma total aiurea time-out-urile, ba mai mult, beneficiaza si de un timeout cerut din greseala de adversari, si cu toate acestea... pe final strans de meci ramane fara time-out, si jucatorii sunt nevoiti sa alerge cu mingea pe teren, n-ai ce sa ceri. nu jucatorii au pierdut meciul asta, cu toate ca nu si-au primit banii de trei luni de zile, ci bavcevic. am repetat de cateva ori statistica otopeniului, 8 meciuri decise la mai putin de cinci puncte, 6 castigate... iar rusu a spus cel mai frumos lucru la interviul de dupa meci... baietii lui au caracter...

    cu 13 ani în urmă (07.03.2011) Raspunde
  • protv :

    buget ?1mil.?
    d-l acela tudor sau cum il cheama a reusit asa repede sa cheltuie tot ?bugetul ? inca din noiembrie ? ,de aceea s-au schimbat strainii ,le-a dat un salariu ,pe romani i-a uitat din decembrie si vrea ca echipa sa joace ,mai pot sta jucatorii cu gandul la antrenamente si jocuri ? s-a vazut de la meciul cu medias ,bine remarca d- Leca jucatori tristi, crispati ,care vor dar care nu se mai pot concentra........pacat pt. ca echipa este frumoasa ,linistit ar fi in primele 4 dar D-l TUDOR NU-SI RESPECTA ANGAJAMENTALE FATA DE JUCATORI ,dupa care el a umblat ,PROBABIL NICI FATA DE ANTRENORI vezi cum au condus meciul cu Otopeni.......SANSE SUNT D-l TUDOR dar fii profesionist TU in primul rand respectati semnatura altfel vei fi un Vermesan, Cristescu ,Puicu si alti rataciti de prin baschetul romanesc.......traiesc cu speranta ca nu-ti vei bate joc de ECHIPA-jucatori+antrenori, ica se poate ca STEAUA sa joace macar finala mica,acum nu depinde decat de PATRON

    cu 13 ani în urmă (07.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!