Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BCM U Piteşti - BC Timişoara 83-69

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
06.03.2011

BCM U Piteşti şi BC Timişoara au oferit un baschet de calitate duminică seara, iar miza mare a meciului între două formaţii care luptau pentru accederea în play-off şi-a spus şi ea cuvântul. Timişorenii aveau de remontat câteva locuri în clasament, dar îşi doreau mai mult ca orice să îi dedice victoria lui Dragoş Andrei, care şi-a pierdut tatăl înaintea meciului. Fundaşul Leilor a ţinut să fie în teren, chiar dacă a suferit o dramă în familie.

Primul sfert a fost controlat de gazde. Vujacic şi Gennie au marcat aproape la fiecare şansă avută, iar timişorenii au avut de tras pentru a nu rămâne în urmă. Piteştiul a luat avans în primele 7 minute, dar diferenţa s-a redus spre finalul primului act, graţie şuturilor de la distanţă expediate de oaspeţi. BCM U a câştigat primul act cu 25-23.

Sfertul doi a fost mai echilibrat. S-a marcat de ambele părţi, dar piteştenii au greşit mai mult, astfel că la jumătatea sfertului, Timişoara a egalat pentru prima dată, 30-30, iar mai apoi a trecut în avantaj, 36-35. A urmat însă un mic forcing al argeşenilor care s-au desprins la 40-36 cu două minute înainte de pauza mare. A urmat câte o aruncare de "3" pentru fiecare echipă, astfel că la pauza mare, BCM U Piteşti conducea cu 43-39.

Sfertul trei a început tot cu Piteştiul la conducere. 47-41 după două minute, dar Dzambic şi-a ţinut colegii în joc cu un coş de după linia de 6,75 m, 47-45. Galbenii nu s-au pierdut cu firea şi au plusat pe tabelă până la 51-45, iar după o recuperare defensivă au reuşit şi un alley-oop de excepţie, ducând scorul la 53-45. Petricevic a cerut time-out, dar Dzambic a comis un fault ofensiv, piteştii având din nou mingea. Dragoş Andrei a marcat însă de "3" şi Timişoara credea din nou în egalare, 53-48. Tot alb-violeţiu şi-au complicat apoi situaţia cu 3 atacuri consecutive ratate. Piteştiul nu a iertat deloc şi după un parţial de 9-0, s-a distanţat la 62-48. Un nou time-out pentru Leii din Banat, dar diferenţa s-a mărit la 17 puncte în favoarea gazdelor după un nou coş de la distanţă, 65-48. În cele din urmă, sfertul trei, unul de coşmar pentru timişoreni s-a încheiat cu BCM U Piteşti în avantaj de 16 puncte, 68-52.

Timişoara avea nevoie de un sfert patru impecabil pentru a pleca victorioasă din Trivale. Alb-violeţii au marcat primii prin Dzambic, dar insuficient pentru că tot gazdele au punctat mai mult pe tabelă şi s-au dus din nou la 18 puncte, 72-54. Markovic a redus ecartul la 15 puncte cu 4 minute şi jumătate înainte de final. Bojan Grubisic, fost alb-violet de Banat a marcat şi el de 2 puncte şi finalul începea să se contureze tot mai bine. Băieţii lui Tudor Costescu au dus avansul la 20 de puncte cu 2 minute înainte de final, iar până la expirarea timpului de joc nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos. Scor final 83-69 şi Piteştiul e şi mai aproape de play-off, în timp ce Leii din Banat sunt obligaţi să câştige tot în cele 6 etape rămase dacă mai vor să ajungă în primele 8.

De la gazde, cei mai buni marcatori au fost Vujacic cu 26 de puncte, Gennie - 23 şi Eichelberger cu 19, în timp ce de la Timişoara, Habus a marcat 15 puncte, Păltinişanu 13, iar Markovic şi Pesic câte 11.

2 comentarii la aceasta stire:
  • tarabostes :

    play off
    Timisoara nu are nici o treaba anul acesta cu primele 8 locuri. Sunt curios care va fi noua acuza sau scuza a lui Dragan devenit un Nikolici de Banat.

    cu 13 ani în urmă (06.03.2011) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Frumos
    Foarte frumos meciul, cu o echipa a Pitestiului care joaca din ce in ce mai bine. la un moment dat scorul era 13-0 si 17-4 pt Pitesti.

    cu 13 ani în urmă (06.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!