Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BCM U Piteşti - CSU Ploieşti 73 - 77

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.02.2011

BCM U Piteşti nu a putut remonta diferenţa de 22 de puncte la care a pierdut partida tur cu CSU Ploieşti din sferturile de finală ale Cupei României şi a părăsit competiţia.  Ploieştenii s-au impus şi în manşa secundă cu 77 – 73 şi au acces în Final 4 pentru a noua oară consecutiv. 

Lipsa unei mize reale a permis ambilor antrenori să ruleze aproape tot lotul avut la dispoziţie şi fiecare dintre ei au câştigat parcă un pariu. Arnautovic a mizat pe Vlad Dogaru pe care l-a ţinut în teren peste 23 de minute iar jucătorul şi-a ajutat echipa prin 12 puncte, două pase decisive şi o recuperare dar şi procentaje excelente la aruncările de două puncte, 75%, şi perfecte la cele de la mare distanţă, reuşind 2 coşuri din tot atâtea încercări. 

De partea cealaltă pariul lui Tudor Costescu s-a numit Alexandru Neguţ. Extrema de 22 de ani a fost titular, a evoluat aproape 39 de minute şi a terminat partida cu 19 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive, cele mai bune statistici ale sale din ultimele 3 sezoane.

Piteştiul a reuşit să facă faţă atacurilor Ploieştiului doar în primele 4 minute ale partidei la finalul cărora scorul era egal, 8 – 8. Din acel momenet oaspeţii s-au desprins pe tabelă, darn u printr-un parţial decisive ci prin run-uri scurte dar dese, de 4-5 puncte, care au consolidate o diferenţă de 9 puncte la prima pauză (14 - 23) şi de 13 la finalul sfertului secund (28 - 41).

Revenirea Piteştiului în joc s-a produs abia în ultimul sfert când calificarea era deja decisă. Gazdele au câştigat perioada cu 23 – 17 insuficient însă şi pentru o victorie de palmares. 

Cătălin Burlacu a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor. Centrul prahovenilor a marcat 12 puncte şi a recuperat 8 mingi pentru un index de eficienţă de 14. 

De la gazde, pe lângă Neguţ, s-au remarcat Isleam Senai cu 10 puncte şi 4 recuperări şi Maurice Gennie cu 14 puncte şi 2 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!