Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CS Otopeni – Gaz Metan Mediaş 65-80

Andrada Comănici

Andrada Comănici
16.02.2011

Uros VelickovicGaz Metan Mediaş a câştigat în această seară cu scorul de 65–80 (13-27; 22-10; 17-25; 13-18) partida disputată în turul secund al Cupei României împotriva ilfovenilor de la CS Otopeni. În urma dublei victorii, tur-retur (112-70 şi 65-80) obţinută în faţa băieţilor lui Eugen Ilie, gaziştii sunt calificaţi în Final Four-ul Cupei.

Fără Cortney Scott treut pe foaia de joc, Eugen Ilie a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Popovic, Burell, Minea, Belanovic şi Văcărescu. De partea cealaltă, Bruno Soce a mizat pe o formulă de start în componenţa căreia au intrat Dumitrescu, Velickovic, Howell, Nicoară şi Kinloch, rămas pe tuşă fiind Ivan Ivanovic.

Primele puncte ale partidei au fost înscrise pentru Gaz Metan de americanul Damien Kinloch din două aruncări libere transformate, iar Marian Minea a răspuns neîntârziat, 2-2. Acelaşi Kinloch a marcat din nou, iar Velickovic a scuturat plasa din spatele semicercului ducând scorul la 2-7. Ilfovenii s-au apropiat prin Burell, 7-9, dar Nicoară şi Kinloch au refăcut avantajul echipei medieşene, 7-13. După şase minute de joc tabela înregistra cea mai mare diferenţă de puncte până la momentul respectiv, 11-20, dintre cele 20 de puncte ale gaziştilor, 10 fiind înscrise de Damien Kinloch. La finalul primei perioade de joc tabela indica un avantaj mai mult decât confortabil pentru băieţii lui Bruno Soce, 13-27, Velickovic fiind marcatorul unui ultim coş al sfertului, din nou de după linia de 6.75.

Singurul care a înscris în primele trei minute ale sfertului secund a fost Brian Burell, autor al unui parţial de 0-9 (1x3) pentru CS Otopeni, reducând diferenţa considerabil până la 22-27 şi forţându-l pe Bruno Soce să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. După un dunk reuşit de Deven Mitchell la reluarea partidei, acelaşi Burell a marcat din spatele semicercului lăsând doar 4 puncte între echipa sa şi oaspeţi, 25-29. „Aviatorii” şi-au continuat turul de forţă prin Miljan Medvedj, Cătălin Vlaicu şi Vlad Jişcanu, tabela indicând 32-35 cu trei minute înainte de pauza mare. Următoarele două minute au fost marcate de o secetă de puncte înscrise pentru ambele tabere, aceasta fiind întreruptă prin două aruncări libere fructificate de Mitchell pentru gazişti şi căruia Slobodan Popovic nu i-a rămas dator, trecând şi el 2 puncte în contul ilfovenilor, 34-37. Daniel Popescu a transformat o aruncare liberă din două, stabilind scorul pauzei mari 35-37.

La revenirea de la cabine medieşenii au fost primii care au înscris prin Jarrett Howell în urma unei aruncări de la 6.75, iar CS Otopeni s-a ţinut aproape prin Minea şi Burell, 38-40. Velickovic a repetat figurile frumoase din prima jumătate reuşind din nou o aruncare de 3 puncte, iar după 4 minute de joc efectiv sârbul Medvedj a restabilit egalitatea pe tabelă, prima dată după 2-2, la scorul de 45-45, Burell ducând echipa din Ilfov în premieră în avantaj, 47-45, moment în care Kinloch a răspuns prompt, 47-47. Gaz Metan a apăsat pe acceleraţie prin Velickovic, Nicoară şi Howell, reuşind din nou să se desprindă la 10 puncte, 52-62, acesta reprezentând şi scorul ultimei pauze.

Nicoară a inaugurat ultimul sfert al jocului cu o aruncare de 2 puncte în timp ce Marian Minea a înscris pentru Otopeni, 54-64. Revenit la forma care l-a consacrat la Timişoara, Uros Velickovic a făcut din nou ce a ştiut mai bine şi a mărit avantajul echipei sale 54-69 în urma unei noi reuşite din spatele semicercului, dar căruia Cătălin Vlaicu i-a răspuns cu aceeaşi monedă, 57-69. Prin Drăguşin şi Jucan gaziştii au dus scorul până la 57-75, însă Burell şi Vlaicu nu au renunţat la luptă înscriind pentru 62-75. Cu 35 de secunde înainte de fluierul final tabela arăta un 65-77, insuficient în opinia lui Deven Mitchell, acesta trecându-şi numele pe lista marcatorilor încă de două ori şi închizând tabela la scorul de 65-80.

 

Remarcaţii partidei au fost:

CS Otopeni: Brian Burell – 23 puncte; Cătălin Vlaicu – 12 puncte; Miljan Medvedj – 7 puncte; Vlad Jişcanu, Marian Minea şi Aleksandar Belanovic – 6 puncte; Slobodan Popovic şi Mihai Văcărescu – 2 puncte; Daniel Popescu – 1 punct.

Gaz Metan Mediaş: Uros Velickovic – 20 puncte; Damien Kinloch – 16 puncte; Titus Nicoară – 15 puncte; Ionuţ Drăguşin – 10 puncte; Deven Mitchell – 9 puncte; Jarrett Howell – 8 puncte; Tudor Jucan – 2 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!