Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CS Otopeni - Gaz Metan Mediaş 79 - 87

Costin Marinescu

Costin Marinescu
26.01.2011

Chiar dacă la pauza mare CS Otopeni conducea la nouă puncte diferenţă, 49 – 40, Gaz Metan Mediaş a câştigat următoarele două sferturi la câte şapte puncte diferenţă şi s-a impus în final cu 87 – 79, menţinându-se astfel pe prima poziţie a Diviziei A şi după această etapă.

Cu 26 de puncte înscrise Jarrett Howell a fost cel mai bun marcator al partidei. Conducătorul de joc american şi-a mai trecut în cont  3 recuperări şi 4 pase decisive pentru un indice de eficacitate de 30.

Coechipierul său Deven Mitchell a terminat partida în double double cu 15 puncte şi 12 recuperări.

Dupa cinci minute de echilibru pe tabela de marcaj Otopeniul înscrie zece puncte consecutive şi se distanţează la 21 –11. Artizanul acestui run al ilfovenilor a fost Slobodan Popovic care a înscris 7 din cele 17 puncte ale sale în acest interval . Pe lângă această performanţă sârbul a recuperat 6 mingi şi a avut procentaje de 75% atât la aruncările de la mare distanşă cât şi la cele din interiorul semicercului de 3 puncte.

Până la finalul sfertului Deven Mitchell şi Titus Nicoară se combină pentru 6 puncte consecutive iar coşul de două puncte al lui Ivanovic fac ca prima perioadă să se termine 21-19.

Popovic deschide sfertul secund tot cu o aruncare de la mare distanţă iar cele cinci puncte consecutive ale lui Belanovic duc Otopeniul la 35 – 29 la jumătatea perioadei. Pînă la pauză iese în evidenţă şi Daniel Popescu. Cele cinci puncte ale sale alături de coşurile lui Scott distanţează echipa gazdă la 11 puncte diferenţă, 49 – 38, o diferenţă la care nici cel mai optimist suporter al ilfovenilor nu s-ar fi gândit. Popescu a terminat partida cu 9 puncte şi 6 pase decisive iar Scott cu 14 puncte şi 4 recuperări

Repriza a doua scoate în evidenţă jocul care a adus Mediaşul pe primul loc în clasament. Jarrett Howell înscrie 10 din cele 23 de puncte ale echipei sale şi, cu 40 de secunde rămase de joc din sfertul 3, aduce Gazul din nou în avantaj, 61 – 59. Otopeniul rămâne totuşi la conducere după 30 de minute prin două coşuri consecutive de la mare distanţă reuşite de Urucatu şi Belanovic, cel din urmă fiind al doilea marcator al gazdelor, cu 15 puncte.

Otopeniul controlează şi debutul ultimei părţi a întâlnirii dar la scorul de 72-65 pentru gazde Mediaşul înscrie 16 puncte consecutive fără a primi niciunul. Parţialul oaspeţilor este oprit de două aruncări libere marcate de Popovic iar coşul de 3 puncte al lui Medvedj aduce scorul la 77 – 81 şi speranţe în inimile gazdelor. Otopeniul apelează pe final la tactica faulturilor intenţionate însă Titus Nicoară şi Tudor Jucan nu rateaza de la linia de libere şi stabilesc scorul final la 79 – 87.

În urma acestei partide Mediaşul se menţine pe prima poziţie a clasamentului iar Otopeniul îşi păstrează locul 8.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!