Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSA Steaua București - CSM Oradea 98-85

totalbaschet.ro, foto: bihorstiri.ro

totalbaschet.ro, foto: bihorstiri.ro
26.01.2011

CSA Steaua Steaua Turabo nu a lăsat nicio șansă Oradiei în partida disputată în această seară la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu, roș-albaștrii trecându-și în cont cea de a treia victorie din tot atâtea partide disputate în noul an, scor 98-85.

Trupa lui Cristian Achim a prins-o pe Steaua București într-o forma de zile mari, având medii de 60% la aruncările de două puncte, 56% la cele de trei puncte și 86% de la linia de libere. De asemenea amfitronii au dominat lupta sub panouri, de unde au marcat mai mult de jumătate de puncte, 54 la număr, în timp ce adversarii au totalizat doar 32. A contat foarte mult și banca lungă a gazdelor, rezervle marcând 48 de puncte, aproape cât cele marcate de primii cinci, 50, în timp ce orădenii au beneficiat de doar 22 de puncte venite ”de pe bancă”.

Disputa a început bine pentru Steaua care a deschis tabela, urmând ca trei minute mai târziu să reușească un parțial de 7-0 și să ducă scorul la 12-4. În acel moment Nemanja Maric a sunat trezirea marcând de la mare distanță. Sârbul a avut un procentaj destul de bun de după linia de 6.75, marcând de patru ori din șase încercări, însă toată echipa a totalizat doar 10 aruncări reușite din 22. Pe parcursul sfertului oaspeții s-au aflat mai mereu cu un pas în spatele gazdelor, astfel dupa 10 minute tabela indica avantajul de 3 puncte al Stelei, 28-25.

Avantajul de 3 puncte s-a păstrat până în primele trei minute, 33-30, însă din acel moment orădenii au irosit 7 atacuri consecutive, permițându-le amfitronilor să reușească un parțial de 11-0 și să se distanțeze la 14 puncte. În minutul 17, Ivan Tomeljak reușeste un coș cu fault și stabilește cea mai mare diferență înregistrată pe teren în această partidă, de 17 puncte (51-34). Până la finalul reprizei orădenii înscriu 10 puncte și încasează doar 2, reducând din diferență, 53-44.

Sfertul al 3-lea a însemnat o cursă de urmărire a echipei de pe malul Crișului Repede, însă Steliștii și-au păstrat calmul și precizia aruncărilor, lăsându-i mereu în urmă pe adversari. Oradea s-a apropiat la 6 puncte în minutul 24, însă finalul sfertului i-a găsit în avantaj tot pe steliști, 82-68.

Actul decisiv a continuat în aceeași notă, gruparea lui Cristian Achim s-a apropiat de mai multe ori la zece lungimi, însă nu a putut trece acest prag. Astfel în minutul 37, la scorul de 93-79, oaspeții au dat semne că renunță la luptă, în teren făcându-și apariția un jucător mai puțin utilizat de Achim, Hora Horia. Tyrone Mitchell a închis tabela cu o liberă marcată, partida încheindu-se cu victoria amfitronilor, scor 98-85.

Cel mai bun jucător al Stelei a fost Virgil Stănescu autor a 22 de puncte (8/10 la 2 pct și 6/8 la libere) adăugând 4 recuperări și două pase decisive având 22 de unități la eficiență în timp ce pentru orădeni Andelko Mandic a marcat 16 puncte, având procentaje bune (2/2 la 2 puncte, 2/3 la 3 puncte și 4/5 la libere) și a recuperat șase mingi pentru un indice de 23 de unități la capitolul eficiență.

După această victorie Steaua urcă două locuri până pe patru în timp ce orădenii rămân pe șase.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!