Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ: CSM Bucureşti 90 - 74 CSM Oradea

Costin Marinescu, Foto: bihorstiri.ro

Costin Marinescu, Foto: bihorstiri.ro
16.01.2011

Oradea a castigat jocul sub panouri dar nu si meciulCS Municipal Bucureşti s-a impus în faţa CSM Oradea cu scorul 90-74 (16–22;23–14;18–24;33–14) la capătul unui meci care a stat sub semnul echilibrului până în ultimele 10 minute de joc.

Chiar dacă Oradea a reuşit în multe momente să domine jocul sub panouri, bucureştenii nu au iertat de la mare distanţă, bifând 12 reuşite din 22 de încercări (54,5%). Cinci din reuşitele de 3 puncte au venit în ultimul sfert concretinzând un parţial de 13-2, decisiv pentru stabilirea învingătoarei. 

CSM Bucureşti începe mai bine partida, Jamaal Smith, conducătorul de joc transferat în pauza de iarnă, depăşindu-şi deseori adversarul direct datorită vitezei superioare şi reuşind să creeze aruncări pentru coechipieri. Astfel bucureştenii se distanţează la 13-5 după 3 minute şi jumătate de joc.

Achim mută cu Mitchel la Smith. Americanul de la Oradea are mai mult succes în faza defensivă decât Ştefan sau Maric şi partida de echilibrează.

Municipal Bucureşti greşeşte în atac, Oradea nu iartă la celălalt capăt al terenului şi în ultimele minute 3 minute jumătate ale sfertului oaspeţii pun pe tabelă un parţial de 11-1 închizând perioada cu 22-16.

Gazdele trec din nou în avantaj în primele minute ale sfertului secund printr-un coş de la distanţă marcat de Ray Kraemer. Din acel moment până la finalul reprizei ambele echipe merg cap la cap, prima parte a întâlnirii terminându-se 39-36 în favoarea bucureştenilor.

Cinci puncte marcate de Mihai Paul şi câte două de Tomic şi Bennett pun pe tabelă, la jumătatea sfertului trei, cea mai mare diferenţă din meci, 50-39 pentru CSM.

Maric şi Schachtner sunt artizanii revenirii Oradei în meci. Americanul este foarte activ în ofensivă, reuşind în două rânduri să recupereze mingea după propria ratare, în timp ce sârbul controlează şi distribuie fiecare minge pe faza de atac a oaspeţilor. Scorul la finalul sfertului este 60-57 pentru Oradea şi cursul partidei nu lăsa să se înţeleagă nimic din ce se va întâmpla în ultimele 10 minute.

În debutul ultimul sfert bucureştenii uită apatia din finalul perioadei precedente de joc. Mihai Paul şi Tomic îl servesc excelent pe Kraemer iar noua achiziţie a Municipalului nu iartă de la mare distanţă. Paul, o încercare,  şi Santana, de două ori, profită la rândul lor de apărarea zonă a elevilor lui Cristi Achim şi înscriu aruncări de 3 puncte în timp ce zonele libere de sub panou sunt exploatate  eficient de Tomic. Astfel cele 3 lungimi avantaj pentru Oradea înaintea ultimei pauze se transformă în 13 puncte în favoarea gazdelor cu 3 minute înainte de final.

Mitchell înscrie şi el de la mare distanţă reducând diferenţa la 9 puncte (83-74) cu un minut şi jumătate până la final însă următoarea aruncare din aceeaşi poziţie nu mai intră şi CSM se desprinde în învingătoare cu 90-74.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Branislav Tomic. Sârbul a fost cel mai activ jucător al Municipalului sub ambele panouri şi a terminat meciul cu 26 de puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive.

Santana şi Paul urmează în topul marcatorilor de la CSM cu 18, respectiv 17 puncte, însă românul merită o menţiune pentru cele 7 recuperări, 4 pase decisive şi procentajul perfect, 3 reuşite din 3 încercări, de la mare distanţă.

Chiar dacă prin felul în care se mişca în atac a lăsat impresia deseori că s-a alăturat lotului bucureştean  cu doar două ore înainte de meci, Mario Bennett a reuşit 11 recuperări, cele mai multe pe care le-a avut un jucător de la ambele echipe.

Cu 12 puncte şi 10 recuperări Maric a fost cel mai bun jucător al celor de la Oradea. Cel mai bun marcator al oaspeţilor a fost Mandic, 14 puncte, iar  Michael Schachtner şi-a trecut în cont 12 puncte şi 6 recuperări.

Etapa următoare Municipal Bucureşti se va deplasa la Tg. Jiu pentru meciul cu Energia Rovinari iar Oradea va întâlni acasă pe Poli Iaşi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!