Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSU Asesoft - ”U” Mobitelco 82-73

Roxana Prichici

Roxana Prichici
26.01.2011

În derby-ul etapei a XVIII, campioana CSU Asesoft s-a impus pe teren propriu în fața vicecampioanei ”U” Mobitelco. Qarraan și Burlacu au avut evoluții fantastice, marcând împreună nu mai puțin de 57 din cele 82 de puncte ale ploieștenilor. De cealaltă parte a excelat Mihai Silvășan, cele 23 de puncte ale căpitanului clujenilor, chiar și cumulate cu cele 22 ale lui Dykes, nu au fost suficiente pentru ca ”U” să-și apropie victoria. În urma acestui rezultat, cele două formații își păstrează pozițiile în clasament, respectiv locurile doi și trei.

Qarraan și-a asumat rolul de lunetist în debutul meciului și a înscris de două ori la rând din spatele semicercului pentru 6-2 și diferența a luat repede propriții în favoarea gazdelor, 16-6 după cinci minute de joc. Qarrnan și-a continuat recitalul și până în minutul 8 și-a trecut în cont 14 din cele 24 de puncte ale ploieștenilor, scor 24-16. Silvășan a sunat trezirea în tabăra clujeană cu un coș de trei, 24-19 și la prima pauză cele două echipe au fost despărțite de doar trei puncte, 24-21.

Ploieștenii au început sfetul doi la fel ca pe primul, cu o reușită de trei, de data aceasta a lui Westrol, 27-21, dar Silvășan a pus trei puncte pe tabelă printr-un coș cu fault, ”U” s-a apropiat iar la doar trei lungimi, 27-24 și în minutul 12 Lawrence și-a adus pentru prima dată echipa în avantaj de la linia de pedeapsă, 29-30. Jocul s-a echilibrat și tabela s-a blocat, din minutul 17, la 36-36. După mai bine de două minute de faliment, Thomson a spart gheața cu o reușită de trei, Quarran și-a crescut indexul de puncte la 23 și Silvășan a stabilit scorul pauzei mari, 38-41.

Căpitanul lui ”U” a încins inelele și la reluare, înscriind din spatele semicercului pentru 40-46, în timp ce Dykes și Szijarto au încins spiritele. Ambii au fost sancționați cu tehnic după o îmbrânceală, iar Szijarto a luat drumul băncii de rezerva, cumulând cinci greșeli personale. Clujenii au păstrat constant un avantaj de șase puncte, 44-50, 49-55, 53-59, dar Mack a reechilibrat balanța cu două coșuri de trei, iar după o jumătate de oră de joc tabela a indicat 61-60.

Wstreol și tânărul Guțoaia au dus diferența la șase puncte, 66-60, Dykes a scos un coș cu fault și a strâns scorul la 66-63, a urmat însă un parțial de 7-0 pentru gazde, 73-63. Același Dykes a reechilibrat balanța cu cinci puncte consecutive, 73-68, ”alb-negrii” nu au mai găsit însă resurse pentru a întoarce scorul, ploieștenii dominând autoritar finalul meciului, încheiat cu scorul de 82-73.

Marcatori:

CSU Asesoft: Qarraan 31, Burlacu 26, Mack 10, Westrol 10, Guțoaia 3, Szijarto 2.

”U” Mobitelco: Silvășan 23, Dykes 22, Krstanovic 14, Thomson 5, Cuic 5, Lawrence 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!