Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSU Ploieşti 71–68 CSU Sibiu

Andrada Comănici

Andrada Comănici
15.01.2011

CSU Asesoft Ploiești a învins în această seară pe CSU Atlassib Sibiu scor 71-68(15:13, 16:19, 18:18, 22:18). Disputa a avut loc la Sala Olimpia din Ploiești și a contat pentru prima etapă din returul Divizei A masculin.

Partida dintre cele două formaţii a debutat favorabil pentru oaspeţi, sibienii punând 6 puncte pe tabelă prin Boomer Herndon şi Earl Brown. Primul punct pentru Asesoft a fost înregistrat abia în minutul 6 prin Cătălin Burlacu dintr-o aruncare liberă, astfel după aproximativ şase minute de joc tabela arăta 1-11 pentru CSU Sibiu. Dar Burlacu sună trezirea pentru ploieşteni cu o aruncare de 3 puncte, prahovenii câştigând primul sfert, 15-13, după un parțiai de 10-0 reuşit pe final.

Sfertul al doilea a stat sub semnul echilibrului (19-16), cele două formaţii mergând umăr la umăr până la pauză. Punctele au curs pentru ambele taberele, CSU Sibiu menţinându-se la conducere prin reuşitele de 3 ale lui Atanackovic, Brown şi Markovic, prahovenii ţinând pasul prin eforturile lui Burlacu. La pauză tabela arăta un avantaj minim pentru ardeleni, 31-32.

Sfertul al treilea a fost un sfert al aruncărilor libere, cu nu mai puţin de 20 de lovituri libere acordate, din care marcate au fost doar 13, 6 pentru sibieni şi 7 pentru gazde. Tot în acest sfert s-a înregistrat şi cea mai mare diferenţă în contul echipei lui Audrius Prakuraitis, după cea 10 puncte din debutul partidei, 42-47. Balanţa a rămas şi acum neînclinată, păstrându-se intact avantajul de un punct în favoarea lui CSU Sibiu.

La startul ultimului sfert meciul era departe de a fi decis, cu 5 minute înainte de final tabela arăta un egal la 58 de puncte între cele două formaţii. Omul finalului de meci, Cătălin Burlacu a atras jocul de partea Asesoftului, punând pe tabelă 5 puncte în doar câteva secunde. Stefan Atanackovic a comis un turnover la scorul de 70-68 şi a ratat şansa de a trimite partida în prelungiri printr-o aruncare de 3 încercată în ultimele secunde ale meciului. CSU Ploieşti şi-a asumat aşadar prima victorie oficială pe anul acesta, scor final 71-68.

Remarcați:

CSU Ploieşti: Cătălin Burlacu - 29 puncte și 7 recuperări, Adrian Tudor - 10 puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive dar și 6 mingi pierdute

CSU Sibiu: Milos Markovic -17 puncte și 5 recuperări, Stefan Atanackovic 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 5 mingi pierdute, Justin Herndon 11 puncte și 11 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!