Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSU Sibiu – BC Miercurea Ciuc 85-76

Andrada Comănici

Andrada Comănici
26.01.2011

CSU Atlassib Sibiu s-a impus cu greu în faţa celor de la BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc cu scorul de 85-76 (15-22; 20-18; 24-19; 26-17) într-un meci la finalul căruia galeria sibiană a scandat pentru demiterea antrenorului Audrius Prakuraitis. Sibienii au început meciul cu stângul şi l-au continuat în aceeaşi manieră până la finalul sfertului trei când tabela a arătat pentru prima dată o situaţie favorabilă gazdelor.

În primul sfert al meciului oaspeţii au deschis scorul prin Hannah cu o aruncare de trei puncte, lucrurile evoluând de partea celor de la Miercurea Ciuc. După aproape patru minute de joc CSU Sibiu părea să dea semne de revenire, tabela indicând un egal la 11 puncte, dar băieţii lui Laszlofy Botond au simţit pericolul şi şi-au luat din nou avânt, la prima pauză dispunând de un avantaj confortabil de şapte puncte, 15-22.

Nici in sfertul secund lucrurile nu pareau sa se indrepte, iar Miercurea Ciuc nu arata nicidecum ca o echipa care se lupta pentru evitarea retrogradarii. Dupa ce au reusit sa se apropie la cinci lungimi de oaspeti, 17-22, acestia au preluat din nou controlul jocului distantandu-se la 12 puncte de CSU Sibiu la scorul de 17-29. Inainte de pauza sibienii au mai avut o rabufnire, asumandu-si cel de-al doilea sfert si apropiindu-se la doar cinci puncte, 35-40.

La revenirea de la cabine băieţii lui Audrius Prakuraitis au reuşit să menţină diferenţa de cinci puncte, micţonând-o chiar în unele momente, dar oaspeţii s-au ţinut tare pe poziţii. BC Miercurea Ciuc a început să dea semne de slăbiciune la finalul celui de-al treilea sfert când în minutul 29 tabela a arătat pentru prima dată avantaj sibian, 59-58, cele două formaţii intrând totuşi în ultima pauză la egalitate 59-59, după o libera din două fructificată de Hannah.

Sfertul final a fost cel mai strans în ceea ce priveşte situaţia de pe tabelă, însă Miercurea Ciuc a rămas în teren fără patru dintre cei mai importanţi oameni: Cormos, Samoilă, Levine şi Huffman. Cu un Atanackovic în forma şi căruia nu i-a tremurat mâna la libere, CSU Atlassib a reuşit să-şi asume prima victorie din acest retur în faţa ultimei clasate cu scorul de 85-76.

 

Principalii marcatori ai partidei au fost:

CSU Atlassib Sibiu: Atanackovic cu 24 puncte; Popa Calotă cu 15 puncte şi 3 recuperări şi LeVar Seals cu 13 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive.

BC Miercurea Ciuc: Coleman cu 23 puncte, 16 recuperări şi o pasă decisivă; Hannah cu 21 puncte, 2 recuperări şi 6 pase decisive şi Levine cu 14 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!