Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cronică. Cupa României masculin. CSŞ Giurgiu - CS Dinamo Bucureşti 96 - 75

Costin Marinescu

Costin Marinescu
24.09.2011

96 - 75

(25-17, 29-17, 19-22, 23-19)

  Statistică  

Dinamo a trăit periculos meciul retur cu CSŞ Giurgiu. După ce s-au impus în tur la 23 de puncte diferenţă dinamoviştii au tremurat până în ultimele secunde ale meciului de la Giurgiu. Elevii lui Theo Evans au condus în mare majoritate a timpului la peste 15 puncte diferenţă şi s-au impus în final la doar 21 de lungimi, 96 – 75, insuficient pentru a obţine biletele pentru sferturile de finală ale Cupei României.

Dinamo a dominat spaţiul de trei secunde, reuşind 38 recuperări faţă de 31 ale gazdelor, însă echipei din Giurgiu i-au intrat 55% din aruncările de la mare distanţă pe care le-a încercat. LeVar Selas a marcat 6 coşuri de la mare distanţă din 8 încercări, Bivolaru 2 din 3 iar Kraemer, jucătoruş lăstat în afara lotului la meciul tur, 3 din 6.

Giurgenii s-au impus în primul sfert cu 25 – 17 iar la pauză conducea cu 54 – 34, o diferenţă care le dădea mari speranţe pentru realizarea surprizei.

Le Var Seals, autor a 27 puncte, şi Hardy Chauncey, cu 23 puncte şi 12 pase decisive, au fost cei mai buni jucători ai formaţiei gazdă.

Jushua Brown, cu 22 puncte, şi Allen Durham, 18 puncte şi 10 recuperări, au fost cei mai eficienţi jucători ai dinamoviştilor.  

Dinamo a redus din diferenţă în startul sfertului 3, când Durham şi Oynur s-au combinat pentru 5 puncte consecutive. Seals şi Chauncey au restabilit din eractul de la pauza mare însă Brown şi acelaşi Durham au adus din nou pe Dinamo la 14 puncte în spatele adversarei. Trei coşuri de trei puncte semnate Seals readuc din nou liniştea în tabăra Giurgiului iar Bădilă şi Durham stabilesc scorul după sfertul 3, 73 – 56 pentru gazde.

Aktas şi Bădilă înscriu câte un coş de la mare distanţă şi reduce ecartul la 13 lungimi, 79 – 66 cu 6:24 minute până la final iar Bogdan Sandu marchează din spaţiul de 3 secunde pentru 79 – 68, scor ce asigura lui Dinamo o linişte relativă pentru finalul partidei.

Giugiu nu resimte şocul pierderii unei diferenţe ce îi dădea speranţe la calificare şi asta datorită lui Le Var Seals. Americanul a continuat evoluţia bună prin 5 puncte marcate în două minute iar cu 3:11 min până la finalul întâlnirii echipa din oraşul de la Dunăre avea din nou 20 de puncte în faţa adversarilor.

Daniel Bivolaru aduce Giurgiu mai aproape de calificare printr-o aruncare de la mare distanţă ce duce scorul la 94 – 73 cu 1:19 până la final iar cu 25 secunde rămase de joc Cătălin Vlaicu înscrie două libere pentru 96 – 73, un scor ce trimitea meciul în prelungiri. Tot Vlaicu însă îl faultează pe Durham cu zece secunde până la finalul timpului regulamentar de joc iar americanul marchează ambele aruncări libere de care beneficiază şi stabileşte scorul final la 96 – 75.

 

Dinamo se califică în sferturile de finală ale competiţiei unde va întâlni câştigătoarei seriei dintre CSU Atlassib Sibiu şi BCM U Piteşti.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe FRB :

    hotie
    Ar trebui sa scrieti despre hotia mare care se intampla la giurgiu, la fel cum s-a intamplat multi ani si in div b. Chiar nu v-ati intrebat cumde jocul lui giurgiu a fost mult mai bun decat in deplassre? Numarul de libere si de faulturi nu va zice nimic?!

    cu 12 ani în urmă (25.09.2011) Raspunde
  • likemike :

    ca la giurgiu
    pivotul de la dinamo 5 faulturi in 9 minute... giurgiu 32 de aruncari libere...

    cu 12 ani în urmă (25.09.2011) Raspunde
  • adi_V :

    cupa
    însă echipei din Giurgiu i-au intrat 55% din aruncările de la mare distanţă pe care le-a încercat. LeVar Selas a marcat 6 coşuri de la mare distanţă din 8 încercări, Bivolaru 2 din 3 iar Kraemer, jucătoruş lăstat în afara lotului la meciul tur, 3 din 6.

    Grubusic nu joaca?

    cu 12 ani în urmă (25.09.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!