Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cronică. Cupa României, masculin: SCM Craiova – CS Otopeni 69 – 73

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
18.09.2011

În această seară, SCM Craiova a fost învinsă pe teren propriu de către CS Otopeni, cu scorul de 69 – 73 (23 – 21, 16 – 17, 17 – 13, 13 – 22), într-un meci ce a contat pentru turul întâi al optimilor de finală ale Cupei României la baschet masculin. Returul este programat pentru data de 24.09.2011, la Sala Sporturilor din Otopeni. Ținând cont de diferența de scor de doar patru puncte prin care oaspeții au reușit victoria, meciul de la Otopeni de sâmbătă se anunță deosebit de interesant, deoarece acest deficit poate fi recuperat, Craiova demonstrând un joc foarte bun în această seară.

Gazdele au început partida în forță, printr-o reușită de trei puncte a lui Bajic, apoi printr-o serie de coșuri semnate Branislav Tomic. Astfel, după patru minute de joc, SCM Craiova se afla în avantaj cu scorul de 13 – 4. Replica ilfovenilor a venit însă foarte repede, prin reușite ale lui Slobodan Popovic și Angel Santana, CS Otopeni intrând în sfertul al doilea cu doar două puncte deficit, scorul indicând în acel moment 23 – 21.

Sfertul al doilea a fost unul foarte echilibrat, gazdele reușind să mențină în total un avans de un singur punct. În minutul trei al acestei părți a fost pentru prima oară când oaspeții au trecut la conducere, prin aruncarea liberă transformată de către Slobodan Popovic, baschetbalist ce a marcat o mare parte din punctele echipei sale de-a lungul acestui act de joc. Craiova a preluat însă din nou conducerea prin reușita lui Ross, avantaj ce a urmat să se transmită până în sfertul final al meciului.

Începutul părții secunde a partidei a aparținut tot gazdelor, baschetbaliștii lui Andelko Mandic reușind să mențină un plus de șapte puncte aproape tot acest sfert trei. În minutul șapte al acestui act, prin reușita lui Tomic de două puncte, Craiova a trecut la un avans de nouă puncte, însă Bogdan Țibîrnă,  a acționat imediat prin patru puncte consecutive. Astfel deficitul oaspeților la începutul sfertului patru a fost de doar cinci puncte.

Ultimul act a fost foarte slab pentru Craiova din punct de vedere ofensiv. Aceștia au înscris ultimele puncte pe tabela de marcaj în minutul 6. Astfel, timp de patru minute, CS Otopeni a reușit să recupereze punctele minus, câștigând primul meci din seria de două în compania baschetbaliștilor din Bănie. Reușita lui Țibîrnă de două puncte din ultimele 15 secunde de joc a stabilit soarta partidei, avantajul fiind până în acel moment de trei puncte de partea Otopeniului, puncte ce puteau fi recuperate foarte ușor prin intermediul unei reușite de trei. Însă meciul a fost decis de coșul tânărului jucător, care a avut un prim meci excelent alături de noua sa echipă.

Astfel, CS Otopeni câștigă prima partidă, returul urmând să se joace sâmbătă, la Otopeni.

 

Remarcați au fost:

SCM Craiova: Tomic – 19 puncte, 10 recuperări; Bajic – 14 puncte, 5 pase decisive.

CS Otopeni: Țibîrnă – 17 puncte, Popovic – 16 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!