Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Politehnica Iași - CSM București 96-84

Ionuț Horhogea

Ionuț Horhogea
06.03.2011

Sâmbătă seara, în Sala Polivalenta din Iași s-a disputat, în cadrul etapei cu numărul 24, întâlnirea dintre Politehnica Iași și Municipal București. Formația oaspete pornea ca mare favorită a acestei întâlniri nu numai prin prisma valorii lotului, ci și prin categorica victorie obținută în meciul tur, scor 103-73 pentru bucureșteni.

Pe teren lucrurile nu au stat deloc așa căci amfitronii au pornit ca din pușca meciul și dupa doar 5 minute de joc tabela arata un neverosibil 14-3 pentru ieșeni. Dawson și-a coordonat excelent colegii, iar Kabengele(care are doar trei antrenamente cu formația din Dealul Copoului) și McCoullough(de departe cel mai bun jucător pe teren) au făcut ce au vrut sub cele două panouri. În continuare Politehnica Iași a avut o evoluție entuziasmantă, mulți spectatori spuneau că ieșenii nu au mai jucat atât de bine de pe vremea când jucau Moscalu, Sestopal, Mirisevschi, Burlacu. Dupa primul sfert gazdeleu aveau deja un avantaj de 12 puncte, 28-16.

În sfertul al doilea. jucătorii oaspeti au reușit să mai echilibreze disputa, sârbul Branislav Tomic ți americanul Kraemer reuțind câteva faze de efect. Faptul că în actul secund s-au înscris 51 puncte spune multe despre evoluția celor două combatante și despre apărarea prestată. Până la urmă tot Politehnica este cea care își adjudecă sfertul și intra la pauza cu un avantaj categoric, scor 57-48.

La revenirea de la cabine, oaspeții joacă din ce în ce mai bine, însă ieșenii reușesc să păstreze un avantaj liniștitor, mai ales prin aruncările de trei puncte ale lui Kabengele și McCoullough. La oaspeti, sârbul Tomic, iar a avut o evoluție remarcabilă fiind autor a 33 puncte, secondat de Miță Paul și Kraemer reușesc, în sfertul patru, când mai erau 8 minute de joc, să se apropie la 9 puncte scor 82-71. Politehnica a reușit să gestioneze mult mai bine finalul, ridicând publicul în picioare, aproximativ 500 de spectatori și aducând o victorie extrem de veritată și de importantă, scor final 98-84.

Remarcați:
Iași: Bryan McCcullough - 32(4/5 x3) de puncte, 9 recuperări; Dawson - 20 puncte, 13 pase decisive; Nicolae - 13 puncte și 7 recuperări.
București: Tomic - 33(1/4 x3) de puncte, 15 recuperări; Kraemer - 17 puncte, 4 recuperări

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!