Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Politehnica Iași - Energia Rovinari 69-87

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.01.2011

Cele 30 de puncte, șase recuperări și trei intercepții reușite de Louis Darby pentru echipa din Rovinari au fost decisive în rezultatul partidei dintre Politehnica Iași și Energia, scor 69-87. Porter Troupe, 14 puncte și șapte recuperări, și Viorel Mocanu, tot 14 puncte, au făcut ca victoria să revină oaspeților.

De la gazde s-a remarcat Mădălin Nicolae, autor a 18 puncte, în timp ce jucătorii americani Leroy Dawson și Bryan McCcullough nu au impresionat, chiar dacă au înscris, împreună, 29 de puncte, cu unul mai puțin decât Darby, MVP-ul acestei întâlniri. Amfitrionii au avut un procentaj slab la aruncările din spațiul de două puncte, 40 de procente, față de 62% cât a totalizat formația din Rovinari.

Dacă la nivelul titularilor partida a fost echilibrată, scorul ”primilor cinci” fiind de 62-50 pentru oaspeți, diferența a fost făcută și de punctele venite de pe bancă. Rezervele echipei Energia Rovinari au marcat 25 de puncte, cu șase mai multe decât adversarii lor. Gazdele nu au condus niciodată în această întâlnire, în timp ce gruparea gorjeană a avut un avans și de 27 de puncte.

Jucătorii echipei Energia Rovinari au dominat disputa și în spațiul de trei secunde, acolo de unde au adus 46 de puncte și 45 de recuperări, în timp ce baschetbaliștii din Iași nu au avut un răspuns pe măsură din ”căciulă”: 32 de puncte și 32 de recuperări. Învingătoarea a fost decisă până la pauza mare, atunci când oaspeții au avut 48-25 pe tabelă.

În urma victoriei de la Iași, scor 87-69, formația din Rovinarise află, după 18 etape, pe locul nouă în clasament, cu nouă victorii și tot atâtea înfrângeri. Politehnica ocupă poziția a 14-a în prima ligă masculină, cu trei victorii din 18 posibile. Lider în Divizia A este Gaz Metan Mediaș, cu 15 partide câștigate și doar trei înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!