Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. SCM Craiova – BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 77 – 79

Bogdan Gabriel, Foto: Halmágyi Zsolt

Bogdan Gabriel, Foto: Halmágyi Zsolt
25.02.2011

În această seară, SCM Craiova a pierdut pe teren propriu, fiind învinsă de către formația ce până în acest moment s-a clasat pe ultimul loc, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, cu scor 77 - 79 (22-20 , 22-23 , 20-17 , 13-19). Partida a contat pentru etapa a XXI a a actualei ediții de campionat, formația antrenată de către Laszlofy Botond obținând astfel a doua victorie din întreg sezonul, scăpând într-un final de coada clasamentului, surclasând echipa din Brașov.

Partida a debutat printr-un 3-point-play realizat de către Ionuț Albu, Clevin Hannah egalând imediat situația printr-o lovitură de trei puncte. Aceste faze au prevestit decursul meciului, el fiind unul foarte strâns, cu diferențe foarte mici de scor între cele două formații, partida fiind deosebit de importantă atât pentru gazde cât și pentru oaspeți. Prin cele două puncte marcate în ultimul minut de joc de către Kenneth Simms, gazdele urmau să intre în al doilea sfert cu un avantaj de cinci puncte, însă, deși pe final de prim sfert Zoltan Samoila a ratat trei aruncări libere consecutive, oaspeții au reușit să reducă din diferență prin aruncarea de trei puncte a lui Tucker Ramon.

Al doilea sfert a debutat în oglindă față de primul, Clevin Hannah reușind un 3-point-play, trecând echipa sa în avantaj pentru prima dată în această dispută. Kenneth Simms nu a stat pe gânduri și a transformat cele două seturi de libere pe care le-a obținut în următoarele două faze de atac, punând formația sa din nou în avantaj. SCM Craiova a început din acel moment să se distanțeze, prin auncările de trei puncte ale lui Ionel Dodoc, Marius Bulancea și Casey Wohlleb, astfel că în minutul șapte al acestui sfert, craiovenii aveau avans 10 puncte pe tabelă, scor 40 – 30. Miercurea Ciuc s-a menținut în acest joc grație aruncărilor libere, Craiova făcând foarte multe faulturi pe final de sfert, fiind în penalizare. Astfel Levi Levine și Clevin Hannah au apropiat echipa de un singur punct de cea a gazdelor, tabela indicând la pauza scorul de 44 – 43.

A doua jumătate a meciului a început cu o reușită de două puncte a lui Ionel Dodoc, însă aceste puncte au fost singurele înscrise în primele trei minute de către gazde, oaspeții izbutind să se distanțeze pentru prima dată la cinci puncte, minutul trei de joc indicând scorul de 46 – 51. Craiova a reușit să revină printr-o lovitură blocată într-un moment decisiv de către Mihai Gavrilă, blocaj ce a declanșat un contraatac ce s-a finalizat cu trei puncte înscrise de către Marius Bulancea, fapt ce a determinat ca echipa din Miercurea Ciuc sa întrerupă seria de atacuri ale craiovenilor printr-un time-out. Pe final de sfert trei, deficitul oaspeților a fost redus tot de către două aruncări libere transformate de către Sergiu Pop.

Finalul de meci a fost unul dramatic pentru formația antrenată de către Adrian Budurean. Ultimul sfert a fost unul cu foarte multe faulturi, astfel formația gazdă a reușit să treacă în avantaj pe final de meci tot datorită loviturilor de pedeapsă. Astfel, în ultimul minut de joc, gazdele se vedeau conduse cu trei puncte, în urma unei reușite de două puncte cu foarte mare boltă aproape de la linia de libere a lui Clevin Hannah.  Cu cinci secunde înainte de final, Marius Bulancea a fost faultat pe o aruncare de trei puncte, având ocazia de a egala situația de pe tabelă. Acesta a reușit să transforme doar o aruncare liberă din cele trei. Craiovenii au mai avut o ultimă ocazie, deoarece, Jonathan Huffman a ratat două aruncări libere, Casey Wohlleb aruncând în ultima secundă de joc de la trei puncte, pentru victorie, însă nu a reușit să înscrie.

Astfel SCM Craiova rămâne tot fără victorie în acest retur competițional, evitarea retrogradării devenind din ce în ce mai greu de realizat.

Miercurea Ciuc scapă astfel de ultimul loc al clasamentului, câștigând un meci foarte important.

 

Remarcați au fost:

SCM Craiova: Simms – 21 puncte, 14 recuperări; Wohlleb – 17 puncte; Dodoc – 16 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții.

BC Miercurea Ciuc: Hannah – 28 puncte (7/7 libere), 4 pase decisive; Coleman – 22 puncte, 17 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • tarabostes :

    victorie BC MC
    Dupa ce i-am vazut la lucru cu ASESOFT pe harghitenii americani am spus ca aceasta echipa nu ca nu e de ultimul loc ci, dupa parerea mea, e de primele 8. Au avut multe meciuri pierdute la scor strans dar iata si prima victorie in deplasare. Ma bucur pentru ei si cred ca daca reusesc sa aiba macar inca 2 jucatori de valoare apropiata primului 5 vor pune mari probleme in campionat. Le va fi foarte greu celor 5 sa duca un campionat doar pe umerii lor.

    cu 13 ani în urmă (25.02.2011) Raspunde
  • lmnwam :

    victorie
    Felicitari ciucanilor si la mai mare le dorim:)!

    cu 13 ani în urmă (25.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!