Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. SCM Craiova – Energia Rovinari 71 – 86

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
06.03.2011

Ieri seară, în Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Craiova, Energia Rovinari s-a impus pentru a doua oară în acest sezon în fața celor de la SCM Craiova, cu scor 71 – 86 (15-23, 23-15, 15-22, 18-26), meci ce a contat pentru etapa a XXIV a a actualei ediții de campionat. Astfel, formația gorjeană trece pe locul 10 al clasamentului cu 11 victorii, pe când echipa antrenată de către Adrian Budurean rămâne cu doar 5 victorii până în momentul de față. Partida s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de frumoasă făcută de către suporterii veniți din Târgu Jiu pentru a-și susține echipa, aceștia dând dovadă de respect față de formația gazdă, aplaudând atunci când s-a cântat imnul craiovei, aclamând în urma acestuia, dar și la finalul meciului ”Știința” un îndemn foarte cunoscut la Craiova în toate sporturile.

Disputa a debutat cum nu se putea mai rău pentru gazde. Aceștia au trecut de primele patru minute de joc fără să marcheze nici un punct, gorjenii punând pe tabelă între timp nouă puncte, grație reușitelor lui Rafal Bigus, Viorel Mocanu și Louis Darby. SCM Craiova a spart gheața cu o aruncare liberă transformată de către Kenneth Simms, astfel după patru minute de joc scorul a fost 1 – 9. A urmat apoi în minutul cinci o paradă a slam dunk-urilor, jucătorii americani de la ambele echipe demonstrând încă odată cât de spectaculos și frumos este jocul de baschet. După ce a recuperat defensiv o minge, Kenneth Simms l-a angajat pe Casey Wohlleb într-un contraatac, ce a fost finalizat cu un slam dunk hotărât cu două mâini, pe pătrundere. După o repunere de la margine, în același minut de joc, Louis Darby a reușit să transforme un alley-oop de senzație, cu o singură mână, la o angajare a lui Porter Troupe, ce a aruncat mingea la o poziție mult mai în spate față de unde se afla Darby în momentul săriturii, acesta făcând o extensie a brațului incredibilă, fapt ce a făcut ca dunk-ul să fie foarte spectaculos. Acest sfert a fost câștigat de către echipa vizitatoare la opt puncte diferență, scorul după primul sfert fiind 15 – 23.

Al doilea act al meciului s-a desfășurat în oglindă față de primul, Craiova reușind să recupereze diferența de puncte, intrând la pauză la egalitate cu cealaltă echipă din Oltenia, Energia Rovinari.

Prin reușita de două puncte a lui Casey Wohlleb din minutul patru al acestui sfert, formația din Bănie a trecut pentru prima dată la conducere în acest meci, tabela indicând în acel moment scorul de 29 – 28. Oaspeții puteau intra la pauza mare cu un avantaj de trei puncte, însă prin reușita din ultimele secunde a lui Jermont Horton, s-a restabilit egalitatea, scorul dupa 20 de minute de joc fiind de 38 – 38.

În a doua jumătate a meciului, echilibrul stabilit până atunci a început încet să cadă, oaspeții trecând la conducere înca din primele secunde ale sfertului trei, marcând cinci puncte consecutive, trei în dreptul lui Troupe, două în al lui Darby. O diferență de cinci/șapte puncte s-a menținut în permanență de-a lungul acestui act de joc între cele două formații, gorjenii izbutind cu șapte puncte mai mult decât gazdele acestei partide, trecând astfel în avantaj în ultimul sfert.

Ultimele zece minute de joc a dus la pierderea de sub control a meciului pentru SCM Craiova. Un important rol în producerea acestui lucru l-a avut Porter Troupe, care s-a dezlănțuit, marcând singur 12 puncte, aproape jumătate din punctele înscrise de întreaga sa echipă de-a lungul acestui sfert. Craiova nu a mai avut replică jocului foarte bun prestat de către oaspeți, avantajul crescând la 15 puncte, diferență cu care a și pierdut meciul.

Astfel, Energia Rovinari obține o nouă victorie la Craiova, pe când formația lui Adrian Budurean prestează un joc foarte bun primele două sferturi, ca în multe meciuri de altfel, neputând să țină pasul cu adversarii săi până la final, pierzând partida, deficitul de lot fiind una din cauzele acestui lucru.

 

Remarcați au fost:

SCM Craiova: Simms – 23 puncte, 11 recuperări; Horton – 23 puncte.

Energia Rovinari: Darby – 21 puncte, Troupe – 20 puncte, 11 recuperări

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!