Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. SCM CSS Craiova – BC Mureș 63 – 66

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
17.02.2011

În această seară, BC Mureș obține o victorie importantă în fața celor de la SCM Craiova, scorul fiind 63 – 66 (15-13, 19-15, 14-8, 15-30), meciul contând pentru returul sferturilor de finală al Cupei României. Partida s-a disputat la Sala Sporturilor din Craiova, unde oaspeții au avut parte de o echipă adversă mult mai bine pregătită decât s-a prezis. Craiova a făcut un meci deosebit de frumos, în care baschetbaliștii lui Adrian Budurean au arătat pot face față unei echipe foarte puternice precum BC Mureș. Antrenorul echipei oltene a rulat tot lotul de jucători, meciul fiind pierdut de sub control abia în ultimul sfert, care a fost de altfel singurul sfert câștigat de către echipa oaspete, aceștia marcând în acesta 30 de puncte, jumătate din totalul de puncte înscrise de-a lungul meciului.

Debutul partidei a aparținut formației de pe malul Mureșului, aceștia conducând pe tabela de marcaj până în ultimul minut al primului sfert, când prin reușita de trei puncte a lui Ionel Dodoc echipa gazdă a trecut la conducere, intrând în sfertul al doilea cu două puncte avans. Alexandar Mladenovic și Jujuan Cooley au marcat împreună zece din cele 13 puncte ale formației lor din acest sfert.

Începutul celui de-al doilea sfert de joc a aparținut tot oaspeților, aceștia trecând din nou în avantaj grație reușitelor lui Alexandar Mladenovic din interiorul zonei pictate. Prin coșul de trei puncte marcat de către Ionuț Albu din minutul patru, Craiova a preluat conducerea, scor 23 – 21 și a stat în avantaj până în ultimul sfert. Astfel echipa din Bănie a intrat la pauză cu șase puncte avans în fața baschetbaliștilor antrenați de către Deri Csaba.

Debutul părții a doua a partidei a aparținut echipei din Craiova, prin reușitele lui Jermont Horton din sfertul al treilea gazdele reușind să înregistreze un avantaj de 12 puncte pe tabelă, scor 48 – 36, diferență ce aducea speranțe suporterilor craioveni. În ultimul sfert, BC Mureș a reușit să marcheze 13 puncte consecutive, fără replică din partea gazdelor, prin trei reușite de trei puncte și două de două puncte, astfel în minutul patru al acestei părți formația oaspete a avut avantaj minim, scor 50 – 51. În ultimul minut de joc, Jujuan Cooley a reușit să marcheze patru puncte consecutive ducând diferența de scor la șase puncte, scor ce urma să anunțe finalul meciului. Prin reușita de două puncte din ultimele 10 secunde a lui Cosmin Duță, Craiova a redus din diferență, ajungând la trei puncte distanță de adversarii săi, astfel tânărul jucător a marcat primele sale puncte în divizia A.

BC Mureș se califică mai departe în Final Four.

Remarcați au fost:

SCM Craiova: Kenneth Simms – 21 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive; Jermont Horton – 19 puncte, 6 recuperări;

BC Mureș: Alexandar Mladenovic – 20 puncte, 9 recuperări; Jujuan Cooley – 20 puncte, 4 pase decisive;

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!