Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Steaua Turabo – BC Timişoara 96 – 63

Oana Lăţa

Oana Lăţa
16.02.2011

Steaua învinge pe teren propriu pe BC Timişoara cu 96-63(21-18, 26-16, 26-13, 23-16). Întreaga partidă a fost dominată de militari, aceştia reuşind să-şi impună propriul ritm de joc.

Timişorenii au avut o misiune dificilă sub panou, în faţa lui Stănescu, Păltinişanu fiind singurul pivot de meserie. În primul sfert, oaspeţii au încercat să ţină piept echipei adverse printr-o apărare agresivă om la om, de unde şi diferenţă mică de scor, numai de 3 puncte.

Începând cu sfertul doi, roş-albaştri îsi impun stilul de joc prin aruncările de 3 puncte ale lui Popescu şi Jackson şi prin recuperări atât în atac, cât și în apărare.

Sfertul 3 a fost nefavorabil timişorenilor, care timp de câteva minute nu au reuşit să înscrie vreun coş, permiţând echipei steliste să-şi mărească avantajul la 20 de puncte (54-34).

De la gruparea stelistă s-au evidenţiat Virgil Stănescu cu 26 de puncte şi 12 recuperări şi Bogdan Popescu cu 22 de puncte şi 9 recuperări. Pe cealaltă parte, Nenad Markovic a înscris 14 puncte, Milos Pesic 12 puncte şi Rade Dzambic 10 puncte.

Potrivit statisticilor, Steaua Turabo a avut un procentaj de 63% la 2 pct, 40 % la aruncările de la 3 pct şi la linia de libere au dominat cu un procentaj de 80%. Privind în tabăra timişorenilor, situaţia nu este una tocmai bună, având un procentaj de 59% la 2pct, 22% la linia de 3 pct si la libere înregistrând un procentaj de 64%. La capitolul recuperărilor Timişoara are 23 de recuperări (6 ofensive, 17 defensive), spre deosebire de Steaua care are 42 de recuperări (12 ofensive, 30 defensive).

Steaua se califică mai departe în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!