Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Timișoara 75-60 Târgu Mureș

Andrei Enache

Andrei Enache
16.01.2011

Ragetul Leilor s-a auzit tare duminica seara in sala Constantin Jude din Timisoara. In fata a 1500 de spectatori, BC Timisoara a tinut sa demonstreze ca nu a murit si a trecut de BC Mures, pastrandu-si sansele la play-off.

Partida a fost una de totul sau nimic pentru banateni, obligati sa invinga tot in retur. Cu sabia deasupra capului, timisorenii s-au concentrat pe toata durata partidei, iar la final au sarbatorit cu fanii prima victorie din 2011.

Inceputul meciului a fost unul echilibat. Dupa ce a marcat prima, Timisoara nu a avut ce sa faca cuplului Cooley-Mladenovic, care i-a dus pe oaspeti imediat la 9 puncte avantaj, 20-11 in minutul 8. Timisorenii au luat aer dupa cosul pe sirena a lui Pesic si aveau de recuperat 6 puncte dupa prima repriza, incheiata 17-23.

Sfertul doi a fost al Leilor. Au marcat primi, apoi un nou atac dus la limita si finalizat cu cos pe sirena si evident, egalarea, 27-27 in minutul 13. Dzambic a chemat publicul alaturi de echipa, Csaba Deri a cerut time-out, temator ca echipa sa va ceda repede. S-a mers insa cap la cap tot actul doi, incheiat insa in avantaj de banateni, care nu numai ca au recuperat cele sase puncte, dar au mai pus alte trei in fata. 41-38 la pauza mare.

Iesirea de la cabine a adus aceleasi echipe cu chef de joc, dupa pauza de iarna. Cooley a facut insa repede a patra greseala personala si Deri l-a scos de teama eliminarii. Momentul propice pentru Leii din Banat sa forteze. S-au dus imediat la 8 puncte in fata. Muresenii au cedat si mai mult in momentul in care enervat de o patrundere in forta a lui Pesic, fostul “alb-violet” Covington a fost sanctionat cu fault tehnic, avand si o mica disputa cu Dzambic, incheiata insa repede printr-o strangere de mana. Cu moralul ridicat si incurajati din tribune, timisorenii au pus punct dupa punct pe tabela, incheind sfertul cu 12 lungimi avans si un partial de 9 puncte, 59-47.

Ultimul act l-a gasit din nou pe Cooley pe teren, insa Dragos Andrei intrat in locul lui Dzambic s-a aparat excelent, dublat de recuperarile ofensive si cosurile lui Ivan Miskovic. Banatenii au simtit ca se apropie victoria cu 3 minute ramase de jucat, cand conduceau cu 14 puncte. Nu s-a schimbat nimic pana la final, doar tabela, sigilata de Habus la 75-60, dupa o faza excelenta in ultimele secunde.

Dragan Petricevic – antrenor BC Timișoara
”Nu puteam sa ne dorim altceva decat victoria, avand in vedere ca avem mult de tras pana sa ajungem acolo unde ne dorim, in play-off si de acolo mai departe. Un meci bun, dar care pentru noi s-a terminat. Din clipa asta trebuie sa ne gandim la urmatorul. Baietii au jucat cu o presiune foarte mare. S-a vazut mai ales in prima repriza. Dorinta a fost foarte mare. Noi am sacrificat sarbatorile, sarbii nu au avut liber deloc. Totusi am lucrat foarte bine si s-a vazut. Sa nu uitam ca si ei sunt oameni, nu masini. Nu ne e teama de nimeni, decat de noi. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Azi au fost destule greseli pe care trebuie sa le emininam daca vrem sa fie si mai bine. Oricum, felicit jucatorii pentru modul cum s-au aparat. Au jucat asa cum ne dorim. Rade Dzambic a evoluat foarte bine, e un baiat de caracter, pune mult suflet si ne-a ajutat foarte mult azi.

Csaba Deri – antrenor BC Mureș Târgu-Mureș
”Timisoara e o echipa foarte buna. Au noua infrangeri, dar sunt mult mai buni decat o arata clasamentul. In primul sfert ne-am aparat bine, au fost cateva greseli de arbitraj, dar nu conteaza pentru ca Timisoara a merit pe deplin sa castige. Noi mai avem de lucrat impreuna.Covington a venit luni, Capusan recent. Avem o saptamana sa ne pregatim pentru meciul urmator, avem apoi partida de Cupa, meciuri in Liga Balcanica. Vor fi multe partide si trebuie sa aducem toti jucatorii in forma si sa jucam asa cum o faceam inainte de Craciun.”

De la timisoreni, cel mai bun marcator a fost Darko Habus cu 23 de puncte, urmat de Markovic – 17, Miskovic -13 si Milos Pesic cu 12 puncte. De la ardeleni, Mladenovic a reusit 17 puncte si 10 recuperari, Lewis -14 si Lapuste -12.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!