Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo București se impune clar în fața lui CSM Miercurea Ciuc

CS Dinamo București se impune clar în fața lui CSM Miercurea Ciuc

Joi, 7 ianuarie, CS Dinamo București s-a duelat cu CSM Miercurea Ciuc într-un meci din cadrul celui de-al 4-lea turneu LNBM. Formația pregătită de Antonis Constantinides a controlat disputa de la început până la final și a câștigat la o diferență de 16 puncte: 96-80 (30-17, 18-15, 25-21, 23-27).

Formația de start a echipei din Capitală a fost alcătuită din TJ Price, Octavian Popa Calotă, Andrei Calenic, Isaiah Armwood și Armin Cane. De partea cealaltă, CSM Miercurea Ciuc a avut un prim cinci format din Miles Bowman Jr., Dainius Chatkevicius, Vlad Corpodean, Matevz Magusar și Zoltan Zerkula.

Dinamo a început în forță partida și a dominat atât în atac, cât și în apărare. Harghitenii au înscris primul coș de-abia după două minute și jumătate, în timp ce bucureștenii au fost mult mai eficienți. Drept urmare, alb-roșii s-au distanțat la opt puncte, 12-4, provocându-l pe Laszlofy Botond să ceară primul time-out al întâlnirii. Străinii lui Dinamo au continuat să își creeze oportunități de a marca și primul sfert s-a încheiat cu scorul de 30 la 17.

În debutul actului secund, CSM Miercurea Ciuc a oferit o replică foarte solidă, marcând opt puncte în două minute. Principalii remarcați au fost Chatkevicius, Corpodean și Movileanu, ultimii doi reușind fiecare câte o triplă. După un timp de odihnă solicitat de Antonis Constantinides, elevii săi au răspuns rapid cu două coșuri și avantajul echipei a devenit din nou format din două cifre. În cele din urmă, jucătorii lui Dinamo au controlat ultimele minute ale reprizei și au intrat la vestiare cu un avans de 16 puncte: 48-32.

După reluarea jocului, cele două adversare au arătat o poftă ofensivă deosebită și au fost extrem de eficienți, marcând 24 de puncte în cinci minute. A urmat o perioadă excelentă a dinamoviștilor, care au înscris zece puncte consecutive și s-au distanțat la 25 de puncte: 69-44. Până la ultima pauză, harghitenii au recuperat cinci puncte, însă diferența întreagă a fost prea mare pentru a mai fi remontată. Prin urmare, CS Dinamo București s-a impus cu 96 la 80.

Din tabăra învingătoare, s-au remarcat Andrei Calenic (22 de puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), TJ Price (21 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Isaiah Armwood (16 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție, un capac) și Armin Cane (16 puncte, 4 intercepții, 2 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Dainius Chatkevicius (27 de puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Miles Bowman Jr. (23 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții).

Datorită acestui rezultat, formația din Capitală ajunge la un bilanț de patru victorii și două înfrângeri, în timp ce CSM Miercurea Ciuc are un meci câștigat și opt pierdute. Mâine, 8 ianuarie, CS Dinamo București se confruntă cu SCM U Craiova, gazda turneului, de la ora 19:00.

*foto: csdinamo.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!