Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo București trece de CSM Galați

CS Dinamo București trece de CSM Galați

Arena de Baschet din Capitală a găzduit partida dintre CS Dinamo București și CSM Galați.

La capătul celor 40 de minute de joc, dinamoviștii s-au impus cu scorul de 76 la 69 și au obținut prima victorie în actuala ediție a Cupei României.

Formule de start

CS Dinamo București: Masters, Cane, Zetos, Diaconescu și Calenic

CSM Galați: Brown, Grecu, Negoițescu, Konjevic și Hamilton.

Gălățenii au început partida cu un run de 5-0, însa dinamoviștii au crescut intensitatea în apărare și la pauza dintre primele două sferturi erau în avantaj cu scorul de 23 la 14, grație unor reușite semnate de Ousmane Barro și Andrei Calenic.

Sfertul secund a demarat cu o serie de ratări, urmată de un coș semnat de Barro, care a mărit ecartul dintre cele două formații la peste 10 puncte. Tot Barro a finalizat prin slam dunk o ratare a lui Popa Calotă și a dus scorul la 27-14.

Gălățenii au redus din handicap prin reușitele lui Ciotlăuș și Câmpeanu, scor 27–25, dar Calotă a scuturat plasa de la distanță și și-a dus din nou echipa la două posesii distanță.

Masters a înscris de la linia de libere ultimele puncte ale primei reprize, repriză adjudecată de echipa din Capitală cu scorul de 36 la 32.

Repriză secundă a început cu același Masters în prim plan, de data această conducătorul de joc al dinamoviștilor s-a remarcat pe faza defensivă printr-un capac de senzație aplicat lui Konjevic.

Calotă a pătruns și l-a găsit liber pe Masters care a mărit diferența la 10 puncte, însă Hamilton a răspuns aproape instant tot cu o reușită de la distanță, scor 43 la 36. Aceste faze au fost urmate de câteva momente confuze de joc, care au fost întrerupte de un coș pe contraatac marcat de Armin Cane, scor 45-36. Zetos și Masters au contribuit la rândul lor și au dus scorul la 50-36, fapt care l-a obligat pe Florin Nini să ceară timp de odihnă. Un timp de odihnă urmat de 8 puncte la rând marcate de Konjevic și de o reușită a lui Brown. Astfel, sfertul decisiv începea de la scorul de 50 la 46 în favoarea formației din Capitală.

Sfertul decisiv a demarat cu un coș reușit de Cane, urmat de un fault anti-sportiv la același Konjevic care și-a apropiat din nou echipa la 4 puncte, 52-48.

Jocul a căpătat un ritm mai alert, care a avut ca rezultat distanțarea dinamoviștilor pe tabelă, scor 61 la 50.

Hamilton a ratat o aruncare de la distanță, apoi a comis o greșeală anti-sportivă la Calotă, care a reușit să îi readucă pe Dinamo la peste 10 puncte avans, scor 65 la 54, cu mai puțin de 5 minute rămase de joc din partidă. 

Grecu a intrat dur la recuperare ofensivă și arbitrii au fost nevoiți să revadă faza pe monitor, ca într-un final să acorde greșeală anti-sportivă, decizie care practic a pecetluit soarta meciului, scor 67 la 57

Totuși, gălățenii au fost aproape de o revenire în ultimele 3 minute, când au încercat să îi trimită pe bucureșteni la linia de libere, însă partida s-a încheiat cu scorul de 76 la 69 în favoarea lui CS Dinamo București. 

Remarcați

CS Dinamo București: Javon Master - 16 puncte, 4 pase decisive , Armin Cane - 12 puncte, 6 recuperări, Octavian Popa Calotă - 14 puncte, 8 pase decisive , Andrei Calenic - 13 puncte;

CSM Galați: Dabor Konjevic - 20 de puncte, 7 recuperări, Ken Hamilton - 16 puncte, 5 recuperări. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!