Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo Știința învinge vicecampioana României, CSU Sibiu

CS Dinamo Știința învinge vicecampioana României, CSU Sibiu

CS Dinamo Știința învinge CSU Sibiu cu scorul de 79 la 78, la capătul unei partide extrem de disputate. 

Comisar și arbitri delegați

Partida a fost oficiată de Alexandru Olaru, Alin Faur și Sorin Drugău, sub supravegherea comisarului din partea FRB Viorel Constantinescu.

Desfășurarea meciului

Oaspeții au început mai bine partidă și după doar 4 minute de joc Tudor Costescu s-a văzut obligat să ceară time-out. Totuși, dinamoviștii nu au reușit să recupereze întregul deficit și sibienii au câștigat primul sfert cu 16 la 13.

CS Dinamo a reușit să egaleze situația pe tabelă în debutul sfertului secund, chiar să treacă în avantaj printr-un coș reușit de Andrei Calenic, câteva secunde mai târziu același Calenic l-a lovit cu cotul pe Falker în încercarea de a-l bloca, obligându-l pe acesta să părăsească suprafața de joc din cauza sângerării. Arbitrii partidei au dictat fault antisportiv și au oferit Sibiului șansa să treacă din nou în avantaj, 26 la 25. Torok a înscris 8 puncte consecutive, ducând scorul la 43-38 în favoarea echipei sale, însă Chatman a fost sancționat cu o greșeală antisportivă și dinamoviștii reduc din handicap. Astfel, după 20 de minute de joc scorul era 43 la 42 în favoarea vicecampioanei României.

După primele 5 minute ale sfertului trei scorul era 55 la 55, dar Torok a primit a fost sancționat cu o greșeală antisportivă, a treia în total din această partidă, și dinamoviștii au preluat conducerea prin Mladan Jeremic, scor 57 la 55. Ambele formații au jucat haotic preț de câteva minute și scorul la intrarea în sfertul decisiv rămânea 57 la 55 pentru echipa gazdă.

Milutinovic a început sfertul decisiv cu o triplă care a dus scorul la 60-55. Jared Jordan s-a implicat mai activ în joc și a reușit să aducă CSU Sibiu la 4 puncte distanță, scor 72 la 68. Cu 45 de secunde rămase de joc, Masters a obținut două libere și a dus scorul la 79-76 în favoarea echipei sale. Jared Jordan a înscris un lay-up și a adus Sibiul la un punct distanță, scor 79 la 78, cu 27 de secunde rămase pe tabelă. Milutinovic a repus mingea greșit, după un fault la Jeremic, însă nici Falker, nici Stewart și nici Philmore, după recuperare ofensivă, nu au reușit să înscrie coșul care ar fi schimbat soarta partidei. Astfel, CS Dinamo Știința trece de CSU Sibiu cu scorul de 79 la 78

Cheia meciului

În opinia mea jocul lui CSU Sibiu s-a bazat mult prea mult pe jucătorii de sub panou, chiar dacă aceștia au combinat bine între ei și și-au creat avantaj în multe situații de joc, aducând echipei 56 de puncte din totalul de 78, aportul jucătorilor de perimetru și implicarea lor pe faza ofensivă a fost extrem de redusă. Chiar dacă shooterii echipei nu au fost într-o zi de grație, sibienii puteau să joace mai multe acțiuni pentru aceștia în vederea forțării unui număr mai mare de situații de mismatch sau pentru crearea de spații libere pentru ceilalți jucători aflați pe parchet.

Principalii realizatori

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 23 de puncte, acesta a fost secondat de Milutinovic și de Mihnea Andrei, cu 15, respectiv 14 puncte. 

De la CSU Sibiu s-a remarcat Philmore cu 22 de puncte, americanul a fost secondat de Cooper cu 16 puncte și de Torok cu 14 puncte. 

*foto: facebook CSU Sibiu 

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    Înfrângere surprinzatoare
    Nu ma așteptăm la o prestație așa slaba după ultimele meciuri. Dacă nu ne intra de 3 devine greu spre imposibil sa câștigam.
    Ca in orice alt meci cu Dinamo, Falker nu scapă de topoarele lui Calenic. Bine ca nu a fost ceva grav.

    cu 4 ani în urmă (06.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Măcar la ceva suntem și noi cei mai buni...
    Nu e echipă să se bată singură precum noi...
    😢😁

    cu 4 ani în urmă (06.02.2020) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    da
    se mai duce si norocu ca prea ati castigat ultimele partide la limita si in ultimele secunde

    cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      ce campionat urmaresti ?
      sau daca tu numesti diferentele cu U, Steaua si Timisoara de 8, 20 si 5, la limita, atunci ok e alegerea ta.

      cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      asa e
      Da, am castigat la limita ultimele partide, iar Dinamo ne-a batut la scor, nu?

      cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    • SCM Timișoara adis:

      usor vulturilor
      nu luati totul mot a mot ,ati castigat majoritatea meciurilor cu noroc

      cu 4 ani în urmă (07.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!