Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo Știința primește vizita celor de la SCM U Craiova

CS Dinamo Știința primește vizita celor de la SCM U Craiova

SCM Craiova se deplasează pe terenul celor de la CS Dinamo Știința București pentru a închide etapa a cincea a LNBM-Grupa Valorică A. Partida va avea loc astăzi, 11 noiembrie, în sala Dinamo, de la ora 19:00.

Ambele echipe vin după o victorie în etapa precedentă. CS Dinamo Știința ocupă ultima poziție în GVA cu o victorie și 3 înfrângeri, în timp ce adversara ei din această seară se situează pe poziția secundă cu 3 victorii și o înfrângere. 

În ultima etapă CS Dinamo Știința a reușit prima victorie din actuala stagiune, pe terenul celor de la SCM Timișoara. Jucătorii lui Tudor Costescu au reușit să mențină intensitatea pe toata durata partidei, lucru pe care nu l-au reușit în partidele precendente. Mladen Jeremic a fost din nou cel mai bun marcator pentru dinamoviști, acesta pare că se întelege din ce în ce mai bine cu Ousmane Barro, un jucător care este dependent de colegii săi. De asemenea Javon Masters, îl cauta din ce mai în ce mai mult pe pivotul african. Partida cu SCM Timișoara a fost cea mai bună din actuala stagiune pentru acesta, astfel Barro a terminat jocul cu 16 puncte și 9 recuperări pentru 27 de unități la eficiență.

De partea cealaltă, SCM Craiova are un start foarte bun de sezon, cu o singură înfrângere, înregistrată chiar împotriva Timișoarei. În ultima etapă, echipa antrenată de Aco Todorov a trecut de CSA Steaua București. Oltenii gestionează foarte bine finalul de partidă și și-au adjudecat toate partidele apropiate ca scor. Și în ultima partidă,  Monyea Pratt a demonstrat că este motorul echipei și a terminat partida cu 13 puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive. Asemenea lui Ousmane Barro, pivotul craiovenilor, Omari Gudul, a avut cea mai bună partidă din acest sezon. Gudul a terminat partida împotriva Stelei cu 25 de puncte și 5 recuperări pentru un indice de 27 la eficiență. Atât Gudul, cât și Barro, beneficiază de calități atletice impresionante, astfel duelul dintre cei doi jucători de poziția 5 se anunță unul foarte interesant și important în economia partidei.

La capitolul jucători români, Tudor Costescu se bazează exclusiv pe jucători sub 23 de ani. Marcu Badiu este cel mai folosit jucător român, cu o medie de aproape 25 de minute pe partidă. Costescu alocă minute importante și lui Anton Diaconescu (aproape 13), cât și lui Mihnea Andrei (aproape 15). Andrei Calenic, jucător care a prins minute bune sub comanda lui Costescu, este accidentat și nu a fost folosit în acest sezon.

De partea cealaltă Aco Todorov mizează în mare parte doar pe doi jucători autohtoni, Dragoș Diculescu și Bogdan Țîbîrnă. Dragoș Diculescu are un rol foarte important și este cel mai utilizat jucător român sub 23 de ani din GVA, cu o medie de 30 de minute pe partidă. Bogdan Țîbîrnă este folosit pentru al odihni pe Omari Gudul și joacă 14 minute pe partidă. 

Fanii celor două echipe pot urmări partida astăzi, 11 noiembrie, în direct pe DigiSport 4 și Digisport 4 HD de la ora 19:00.

*foto: facebook Dinamo Știința Baschet

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!