Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo Știința și CSA Steaua luptă pentru un loc în Final Four-ul Cupei României

CS Dinamo Știința și CSA Steaua luptă pentru un loc în Final Four-ul Cupei României

Ziua de miercuri, 8 ianuarie, ne propune două partide din returul sferturilor de finală ale Cupei României. 

CS Dinamo Știința - CSA Steaua 

Partida va avea loc în sala Dinamo cu începere de la ora 19:00 și este anunțată în grila de programe a postului tv DigiSport 4. În partida tur, steliștii au beneficiat de avantajul terenului propriu și s-au impus la o diferență de 5 puncte, 83 la 78. 

Până în momentul redactării acestui articol, site-ul FRB nu a anunțat arbitrii care vor oficia partida, însă au anunțat prezența la eveniment a comisarului Cutov Anton. 

CS Dinamo Știința nu traversează o perioadă foarte bună și va juca returul cu Steaua după două înfrângeri consecutive, una în campionat pe terenul lui SCM Craiova și una în turul acestei faze a Cupei României. De partea cealaltă, steliștii au reușit să câștige ultima partidă din campionat, la capătul unui meci extrem de disputat, pe terenul lui BCM Pitești. 

În partida disputată pe data de 28 decembrie, Tony Gugino a fost principalul realizator al dinamoviștilor cu 17 puncte și 11 recuperări, în timp ce Ousmane Barro, Javon Masters și Mladen Jeremic au terminat partida cu câte 13 puncte, secondați de Mihnea Andrei, care a avut un impact pozitiv asupra jocului cu 8 puncte. Steliștii au făcut o treaba bună în defensivă, limitându-l pe principalul pericol ofensiv al echipei antrenate de Tudor Costescu, Mladen Jeremic, la doar 4 coșuri din acțiune. De la steliști s-au remarcat Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic, cu 21, respectiv 20 de puncte, dar și Ronnie Harrel, jucător care în opinia mea a influențat soarta partidei cu cele 16 puncte, reușite în doar 16 minute de joc. De asemenea nu poate fi omis nici Keith Clanton, unul dintre cei mai eficienți jucători ai LNBM. 

CS Dinamo Știința a atacat ultima partidă de campionat cu lotul întreg, în timp ce Cătălin Burlacu încă trebuie să acopere accidentarea căpitanului echipei, Andrei Mandache. 

Îmi voi păstra opinia din avancronica partidei tur și anume că în această dublă manșă văd echipa gazdă plecând cu prima șansă. Pariorii pot să profite de această partidă, dar și celalalte meciuri de baschet care se vor juca în această săptămână pe site-ul Superbet.ro.

BCM U Pitești - SCM Timișoara

Confruntarea dintre cele două formații va avea loc în cursul zilei de mâine, 8 ianuarie, de la ora 17:00 și la fel ca și partida prezentată mai sus va fi televizată pe DigiSport 4. 

În partida tur SCM Timișoara s-a impus la o diferență de 25 de puncte, scor 91 la 66, și pornește ca favorită clară la accederea în Final Four-ul Cupei României. 

Comisarul Mihai Caraion va supraveghea brigada de arbitrii, care încă nu a fost anunțat pe site-ul FRB. 

BCM U Pitești are un sezon extrem de modest si nu își găsește deloc ritmul în acest sezon, mai mult decât atât antrenorul echipei, Hristu Șapera, a declarat că echipa trebuie regândită. De partea cealaltă, SCM Timișoara se deplasează la Pitești după o partidă bună, dar pierdută într-un final, în compania liderului LNBM, U-BT Cluj.

Un pronostic pentru acesta partida este dificil de dat, având în vedere faptul că Dragan Petricevic va încerca să profite de diferența mare de scor și probabil că va dori să își menajeze o parte din jucătorii care bifează mai multe minute meci de meci. 

*foto: facebook CSA Steaua București 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!