Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Energia Rovinari - CSU Sibiu, un duel echilibrat

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
05.10.2012

 

LNB 2012/13
Etapa 1

 

Sâmbătă (06.10), ora 19.00

 
Fișa meciului         

 

Printre cele 8 partide programate să se dispute în acest sfârșit de săptămână, debutul Ligii I masculine va pune față în față două echipe redutabile ale campionatului. Este vorba despre CS Energia Rovinari și CSU Atlassib Sibiu, care se vor confrunta sâmbătă, cu începere de la ora 19.00 la Sala Sporturilor din Tg-Jiu

Echipa gazdă trece momentan printr-o perioadă ”criză” în ceea ce privește lotul actual. După bilanțul negativ pe care trupa lui Slobodan Nikolic l-a înregistrat în Cupa României, tocmai pe terenul adversarilor de sâmbătă, o victorie cu cei de la Miercurea Ciuc, respectiv două eșecuri în fața celor de la BC Mureș și CSM Oradea, oficialii gorjeni au luat hotărât să ia măsuri împotriva anumitor jucători. Așa se face că în cursul zilei de ieri, formația din Tg-Jiu s-a înțeles cu Darko Vujajic și s-a despărțit de pivotul american, Rashard Singleton. La capitolul noutăți din pauza competițională mai pot fi trecuți și Stefan Atanakovic, Adrian Roșu, dar și experimentatul Flavius Lăpuște, Robert Giles întorcându-se în campionatul românesc după ce a absentat în reuturul campionatului.

De partea cealaltă, cu un lot”nou-nouț” și în frunte cu un antrenor simbol în persoana lui Dragan Petricevic, CSU Sibiu a fost de neoprit în primele manșe ale Cupei României. Conform Zonei Transferurilor, oficialii sibieni au parafat recent un contract valabil pe un an cu pivotul Milos Marjanovic, întregindu-și garnitura de stranieri. La capitolul nou-veniți se mai anunță încă alți 5 stranieri, printre care se regăsesc și câștigătorul Cupei, Uros Velickovic, dar și ex-leul Nenand Markovic. În ceea ce privesc achizițiile românești, grupării de pe Cibin au ales să i se alăture tânărul Baris Aktas, dar și conaționalul său Mihai Paul

Revenind la parcursul vulturilor în Cupa României, aceștia au bifat trei victorii dintre trei posibile și nu au întâmpinat dificulăți în a trece peste adeversari. Aceștia s-au regăsit în Seria I alături de SCM Craiova, BC Timba și Farul Constanța, disputând toate cele trei partide în Sala Sporturilor de la Mediaș.

Bazându-ne pe statisticile din sezonul trecut, am putea spune că meciul se anunță unul echilibrat, mai ales pentru faptul că scorul al general este unul egal de 5-5. Diferența se regăsește însă între valorile celor două loturi, acest lucru conferindu-i echipei oaspete un ușor avantaj. Un alt factor ce ar putea fi decisiv în confruntarea de mâine sunt și legătrile de joc între cele două loturi, capitol la care Energia suferă în acest moment, fapt confrimat chiar de tehnicianul Slobodan Nikolic. 

Atuu-rile se regăsesc de ambele părți. În timp ce pentru amfitrionii Louis Darby reprezintă o reală sursă de joc, care însă trebuie să prindă o zi prolifică pentru a-și ajuta echipa, CSU Sibiu se bazează pe experiența îndelungă a jucătorilor aduși și pe un joc colectiv în care toți componeții sunt puși în postura de a marca puncte valoaroase pentru echipa lor.

Cu toate cele amintite mai sus, rămâne însă de văzut care dintre cele două protagoniste de mâine se va remarca: dacă Energia va reuși să profite de avantajul terenului propriu pentru a bifa o primă victorie sau dacă echipa sibiană, cu o atmosferă mai stabilă și un moral mai ridicat, va reuși să întoarcă scorul general în favoarea sa.

Arbitrii desemnați pentru a oficia această partidă sunt Alin Faur, Laszlo Bukurești și Sorin Drugau, comisar din partea Federației fiind delegat Romi Stănciulescu.

Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!