Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Energia Târgu Jiu, la un meci distanță de încă o medalie de bronz în acest sezon competițional

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.05.2015

LNBM

Play-off / Finala Mică

Meciul 2

Duminică, 17 mai - Ora 18:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

1-0 Fișa meciului 0-1

CS Energia Târgu Jiu și Steaua CSM EximBank se vor întâlni duminică seara în Sala Sporturilor din Târgu Jiu cu ocazia meciului secund din finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa care va debuta la ora 18:00 nu va fi transmisă de niciun post de televiziune. 

Primul meci al seriei, jucat la București în fieful Stelei, a fost adjudecat clar de trupa lui Antonis Constantinides, scor final 95-75, la finalul unui meci pe care se poate spune că l-au controlat în cea mai mare parte, însă cu un sfert 3 în care s-au desprins decisiv, după un parțial zdrobitor de 30-11. 

Astfel, cu 1-0 la general în finala mică, care se dispută pe sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”, Energia are șansa să încheie seria pe teren propriu și să-și pună pentru a doua oară în actuala stagiune competițională medaliile de bronz la gât. Gorjenii au jucat finala mică și în FIBA EuroChallenge, acolo unde au trecut de germanii de la Fraport Skyliners. 

Pe de altă parte, Steaua, care a avut o cădere inexplicabilă în sfertul 3 al meciului de la București, va încerca să egaleze seria la general și astfel să trimită „bronzul” în decisiv, joc care se va juca din nou în Capitală. 

Grecul celor de la Energia Târgu Jiu, Andreas Glyinidakis, nu va evolua nici în confruntarea de duminică, fiind încă suspendat în urma incidentelor consemnate în Meciul 3 al semifinalei cu CSU Asesoft Ploiești. Pivotul elen va reveni pe parchet doar în cazul în care seria ajunge în decisiv. 

Meciul cu numărul 2 al finalei pentru medalia de bronz va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Dragoș Stan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!