Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Energia Târgu-Jiu va primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank în derby-ul etapei a X-a din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
28.11.2015

energia-steaua

CS Energia Târgu-Jiu va primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank București în etapa a X-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

CS Energia Târgu-Jiu vine după o victorie excelentă în Europe Cup, în compania celor de la AEK Larnaca, scor 87-82. Grație acestei victorii, gorjenii au trecut în turul doi al Europe Cup, reușind a patra victorie din primele cinci meciuri.

În campionat însă elevii lui Constantinides stau mult mai slab decât în competiția continentală. Aceștia se află doar pe locul 9 în clasamentul LNBM cu doar trei victorii în opt meciuri disputate. Gorjenii au câștigat ultimul meci jucat în campionatul intern, în deplasare la BC Timișoara, scor 84-70.   

Porter Troupe și Lamont Mack sunt cei mai buni marcatri ai Energiei cu 13,4 punce pe meci, în timp ce Callistus Eziukwu are o linie statistică de 11 puncte și 8,6 recuperări pe meci, cu un indice al eficienței de +17.8. Jamar Diggs este și el un jucător important în angrenajul gorjenilor, cu 11,3 puncte, 3,9 recuperări și 3,4 pase decisive.

De partea cealaltă Steaua CSM Eximbank a pierdut miercuri al cincilea meci în faza grupelor EuroCup, scor 82-67 pe terenul lui Trabzonspor. Elevii lui Hristu Șapera au adunat în Grupa D a competiției europene doar două victorii din 7 partide și păstrează șanse mici la calificarea în faza următoare.

Cu toate acestea steliștii au un parcurs mult mai bun în LNBM. „Roș-Albaștrii” au pierdut în prima etapă cu Oradea, dar de atunci au obținut 6 victorii consecutive, fiind pe locul cinci în clasament, cu toate că au două jocuri mai puțin disputate.

Marko Marinovic este cel mai bun marcator al steliștilor, cu 13,1 puncte, la care 4,3 pase decisive și 3,1 recuperări. Bill Amis este cel mai eficient stelist, cu un indice de +18,1 și cu medii statistice de 12,9 puncte și 6,4 recuperări. Un alt jucător important este Titus Nicoară, care a  adunat 12,4 puncte și 6,9 recuperări pentru steliști, iar Gerald Lee a evoluat în numai patru meciuri, din cauza unei accidentări, dar a strâns 12,5 puncte.

Până acum cele două echipe s-au înfruntat de 11 meciuri, Energia conducând duelul cu 7 victorii față de doar 4 ale steliștilor. Gorjenii au câștigat ultimele trei partide, inclusiv în finala mică de anul trecut, când s-au impus cu 95-75 în București și 84-76 la Târgu-Jiu. Ultima victorie a Stelei în fața Energiei datează din turul sezonului trecut, când a câștigat pe teren propriu cu 88-84.

Meciul va fi arbitrat de o echipă formată din Marius Ciulin, Mircea Șerban și Marius Epure.

Partida dintre CS Energia Târgu-Jiu și Steaua CSM Eximbank București se va desfășura astăzi de la ora 19:45, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. Duelul va putea fi urmărit și live pe Digi Sport 4.

*foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!