Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Otopeni - Vom avea parte de o surpriză sau nu?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.12.2011

Suntem în penultima zi a anului 2011 și în mai puțin de o săptămână sunt programate primele meciuri oficiale din noul an calendaristic. Așadar, iubitorii baschetului românesc vor asista pe 4 ianuarie 2012 la primul joc oficial, cel dintre CSM București și Gaz Metan Mediaș, programat să înceapă de la ora 18:00.

Tot în aceeași zi e posibil să avem cu toții parte de o surpriză. Bine, surpriza ar trebui totuși să se consemneze ceva mai devreme dacă e să fie. Este vorba despre șansele ca CS Otopeni să-și continue parcursul în sezonul competițional 2011/12 ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Vă veți întreba cum e posibil așa ceva. Răspunsul este foarte simplu. Până la această oră (30 decembrie 2011, 00:20) conducerea CS Otopeni nu a depus nimic oficial la Federația Română de Baschet. Acest lucru înseamnă că nu s-a retras din cupă și campionat.

Tocmai datorită faptului că nu s-a retras, FR Baschet a programat meciurile din cupă, cu CSM Oradea pentru 4 ianuarie (miercuri), la Arena Antonio Alexe, cu începere de la orele 20:00, în transmisiune directă la DigiSport, respectiv pe 10 ianuarie (marți), la Otopeni.

Bogdan Țibîrnă, Angel Santana și Dani Popescu au semnat deja angajamente cu alte formații din Divizia A și aceștia urmează să-și continue carierele la Oradea, Ploiești respectiv Pitești. Dar asta nu înseamnă că lumea s-a sfârșit pentru CS Otopeni. Jucători se găsesc peste tot. Diferă calitatea (dată de valoare) și calitățile (date de particularități) fiecăruia. Dar faptul că cei trei aparțin de alte echipe nu înseamnă că CS Otopeni a încetat să existe.

Va înceta să existe atunci când se va retrage oficial. Adică federația va fi înștiințată printr-un act oficial de acest lucru. Deocamdată nu s-a întâmplat nimic de acest fel. Iar în aceste condiții o grupare sportivă nu poate fi considerată retrasă. Nici de către forul organizator cum nici de către noi, cei care urmărim fenomenul baschetbalistic în calitate de reprezentanți mass-media ori ca și iubitori ai sportului cu mingea la coș.

Pe de altă parte redactorii TotalBaschet au purtat discuții în repetate rânduri cu managerul echipei ilfovene, Cătălin Voiculescu. Acesta nu ne-a declarat nimic referitor la retragerea echipei ilfovene din Cupa României și Divizia A.

Admit. E puțin hazardat să vorbim despre o eventuala înviere a aviatorilor, dar nimic nu este pierdut în acest moment. Pe de altă parte, cauza ilfovenilor nu ar fi pierdută nici dacă vor decide sau nu vor avea cu ce să se prezinte la dubla cu CSM Oradea din cupă.

Cine știe dacă nu se va găsi un sponsor peste noapte și Otopeniul se prezintă la Oradea cu trei-patru americani surpriză?

La cum merg lucrurile în baschetul românesc există șanse ca acest lucru să se întâmple. Până în 4 ianuarie sau până în 14 este timp suficient. Se poate ca în momentul în care citiți aceste rânduri șansele să fie minime, dar ele ar putea să crească dintr-o clipă într-alta.

1 comentariu la aceasta stire:
  • taresauce :

    Nu asa se pune problema.
    Nu se pune problema ca nu ar avea sponsori. Sponsori sunt la Otopeni, dar primaria, si clubul sportiv otopeni au hotarat sa se axeze pe fotbal, si sa omoare baschetul...
    Este trist, dar va asigur ca echipa de baschet nu va mai continua... din pacate

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!