Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Phoenix Constanța și-a adjudecat primul turneu din CR 3x3 feminin după o finală cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.11.2018

Astăzi s-a disputat primul turneu din cele zece ale fazei de calificare din Cupa României 3x3 feminin 2018-2019. CS Phoenix Constanța și FCC ICIM Arad au disputat finala turneului care a deschis noua competiție de 3x3. Constănțencele s-au impus cu 19-12. S-a afișat deja și componența grupelor de la al doilea turneu, care va avea loc mâine la Arena de Baschet.

Cele 13 cluburi din LNBF sunt obligate să trimită echipă la toate turneele din noua Cupă a României 3x3 feminin, ediția 2018-2019. Acestea au fost împărțite în patru grupe la primul turneu, cu prima de patru și restul de trei echipe.

În grupa A s-a consemnat egalitate în trei, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și CS Rapid București, cu câte 2 victorii și un eșec. Olimpia CSU Brașov a încheiat grupa cu 0 victorii. Primele două au avansat în faza următoare. Rezultatele înregistrate: Sepsi Sf Gheorghe – CS Rapid București 19-13, Olimpia CSU Brașov – CSM Satu Mare 2-21, Olimpia CSU Brașov – CS Rapid București 5-14, CSM Satu Mare – Sepsi Sf Gheorghe 15-12, Sepsi Sf Gheorghe – Olimpia CSU Brașov 22-3, CS Rapid – CSM Satu Mare 13-11.

În grupa B CS Phoenix Constanța au câștigat ambele partide (17-9 cu CSM Alexandria și 10-7 cu CSU Oradea). Bihorencele s-au impus cu 20-10 în duelul cu teleormănencele și au avansat de pe locul secund.

CSM Târgu Mureș și-a adjudecat grupa C după victoriile cu CS Agronomia (12-11) și Universitatea Cluj (7-19). CS Agronomia a câștigat ultimul meci al grupei, 13-7 cu Universitatea Cluj, și a trecut în faza eliminatorie.

FCC ICIM Arad a încheiat pe primul loc în grupa D după ce s-a impus cu 16-14 în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc și 14-13 cu CSM Târgoviște. Dâmbovițencele au ocupat a doua poziție grație succesului cu 21-6 în partida cu covăsnencele.

Sepsi Sf Gheorghe a fost prima formație calificată în semifinale după 21-11 cu CSU Oradea, iar CS Phoenix Constanța a trecut cu 18-10 de CSM Satu Mare. CSM Târgu Mureș a câștigat cel mai echilibrat sfert, cu 21-20 în fața celor de la CSM Târgoviște. FCC ICIM Arad a obținut ultimul bilet pentru semifinală după 17-11 cu CS Agronomia.

CS Phoenix Constanța, în componența Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian, Cristiana Cutaș, s-a impus cu 19-13 în duelul cu Sepsi Sf Gheorghe (Anca Șipoș, Nora Demeter, Renata Kovacs, Viorela Rus, după cum apare pe pagina dedicată evenimentului pe 3x3planet.com).

FCC ICIM Arad, cu Rita Bartok, Anamaria Ciotir, Diana Spinean și Adela Mercea, și-a câștigat locul în ultimul act după 12-11 în duelul cu CSM Târgu Mureș (Cristina Badi, Andreea Feises, Georgiana Plăvițu, Mihaela Maxim).

Formația din Constanța a câștigat primul turneu din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin, 2018-2019. CS Phoenix a trecut în finală cu 19-12 de FCC ICIM Arad.

S-au stabilit deja grupele pentru turneul 2 care se va disputa mâine (vineri 16 noiembrie) la Arena de Baschet. Echipele au aceleași componențe ca la primul turneu, cu o singură excepție. La Agronomia apare Sonia Vilcinschi în locul Claudiei Ușurelu, pe pagina dedicată turneului 2.

Grupa A: CS Phoenix Constanța, Sepsi Sf Gheorghe, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria

Grupa B: CSM Satu Mare, CSM Târgu Mureș, CSU Oradea

Grupa C: CS Rapid București, Universitatea Cluj, Olimpia CSU Brașov

Grupa D: CS Agronomia, CSM Târgoviște, FCC ICIM Arad

Faza grupelor începe la ora 11. Primele două sferturi de finală sunt programate la ora 14:30, iar următoarele două, de la 14:45. Semifinalele se vor disputa în paralel, de la ora 15:15. Finala va avea loc de la ora 15:45. Sâmbătă și duminică vor fi alte două turnee cu același format.

*foto: 3x3 Romania facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!