Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Rapid București primește vizita lui CSM Oradea în Pitești Arena

CS Rapid București primește vizita lui CSM Oradea în Pitești Arena

Sâmbătă, 25 martie, CS Rapid București primește vizita lui CSM Oradea, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida nu va avea loc în Sala Rapid, ci se va disputa la Pitești Arena, cu începere de la ora 16:30.

Formația lui Tudor Costescu nu parcurge o perioadă prea bună, fiind lovită de o serie de accidentări. Vaidas Kariniauskas absentează deja de câteva săptămâni, Filip Barovic s-a aflat și el pe bancă la ultimele jocuri, când nici Tudor Gîrbea nu a fost disponibil. Conducerea alb-vișiniilor s-a mișcat rapid și i-a transferat pe Demitrius Conger și Jay Threatt, însă chiar și așa rezultatele pozitive au întârziat să apară.

Giuleștenii au pierdut trei din ultimele patru jocuri, două terminându-se la o diferență de peste 15 puncte. Mai exact, Rapid București a fost învinsă de CSM Oradea cu scorul de 88 la 71, apoi a câștigat cu SCM Timișoara (88-78), însă au urmat eșecurile cu CS Dinamo București (99-79) și cu CSO Voluntari (86-90).

De partea cealaltă, trupa lui Cristian Achim pare a fi cea mai în formă grupare din Liga Națională de Baschet Masculin, izbutind miercuri, 22 martie, să obțină a 20-a victorie la rând în campionat. Bihorenii s-au impus fără probleme în fața lui FC Argeș Basketball, 84-69, după ce, în weekend, reușiseră să câștige derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca: 82-74. Așadar, CSM Oradea se află pe prima poziție în Top 10, având un bilanț de 13 victorii și o înfrângere.

Miza acestui duel, pentru roș-albaștri, este menținerea pe locul întâi în încercarea de a-și asigura avantajul terenului propriu în playoff, indiferent de adversară. În schimb, „feroviarii” au nevoie de un succes, în primul rând, pentru moral și, în al doilea rând, pentru a păstra distanța față de CSO Voluntari, grupare aflată pe poziția a patra.

În meciul tur, disputat în urmă cu 16 zile, în 8 martie, CSM Oradea s-a impus cu 88 la 71, grație unui joc excelent făcut de Josh Bostic: 20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac, +25 la eficiență.

De partea cealaltă, CS Rapid București a evoluat în doar patru străini, cel mai bun jucător fiind Tyler Stone: 21 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace, o intercepție, +18 la eficiență.

După acel meci, Cristian Achim s-a arătat nemulțumit de atitudinea anumitor jucători, fiind totuși satisfăcut de rezultatul obținut. „Prestația echipei noastre nu a fost cea pe care am dorit-o și așteptat-o. Nu pot să-mi explic de ce, dar anumiți jucători pur și simplu nu au fost aici. Mi se pare incredibil să nu ai niciun pic de energie sau reacție când ai câțiva colegi care într-adevăr s-au întrebuințat. Nu nominalizez, voi face acest lucru în vestiar. Îmi e foarte greu să înțeleg de unde această lipsă totală de implicare. Îmi felicit jucătorii pentru victorie. În special pe care care chiar au fost aici în această seară”, declara tehnicianul Leilor-Roșii.

De asemenea, Tudor Costescu a fost la rândul său nemulțumit de faptul că Demitrius Conger nu a fost lăsat să evolueze în duelul cu Oradea. Baschetbalistul american nu se afla în lot în momentul programării inițiale ale confruntării.

„La Oradea n-a evoluat din pricina unor interpretări greșite complet ale regulamentului competiției. N-aș spune că a fost rea vointă dar, în mod clar, incompetență a celor care decid. Trebuia să joace la Oradea și cred că altfel am fi arătat și acolo, indiferent ce jucător am fi avut în plus. Inclusiv el, având în vedere valoarea lui. Dar aceste lucruri sunt istorie deja”, spunea antrenorul giuleștenilor.

Din punct de vedere statistic, CSM Oradea stă mai bine la toate capitolele, cu excepția turnoverurilor, unde este egalitate: 13.5 – 13.5. În rest, bihorenii dau mai multe puncte (83.8 – 87.9), obțin mai multe recuperări (35.4 – 38.0), adună mai multe pase decisive (17.9 – 20.9), fac mai multe intercepții (7.4 – 8.8), pun mai multe capace (2.0 – 2.8) și sunt mai eficienți (95.1 – 110.4).

De asemenea, orădenii aruncă mai bine de la linia de libere (72.5% - 77.3%), din interiorul semicercului (55.9% - 61.2%) și de la distanță (37.0% - 38.6%).

Confruntarea dintre CS Rapid București și CSM Oradea are loc sâmbătă, 25 martie, de la ora 16:30, în Pitești Arena și va fi transmisă, în direct, pe Digi Sport 2, Prima Sport 4 și pe FRB TV. Jocul se desfășoară la Pitești, fiindcă în Sala Rapid are loc, în perioada 24-26 martie, Campionatul Național de Tenis de Masă.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!