Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Rapid București primește vizita lui CSO Voluntari marți, 21 martie

CS Rapid București primește vizita lui CSO Voluntari marți, 21 martie

Marți, 21 martie, CS Rapid București va primi vizita lui CSO Voluntari, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va începe la ora 20:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și pe FRB TV.

Gazdele vin după una dintre cele mai dureroase înfrângeri din acest sezon, suferită în fața lui CS Dinamo București: 99-79. Alb-vișiniii nu i-au avut la dispoziție pe Filip Barovic, pe Vaidas Kariniauskas și pe Tudor Gîrbea și, în condițiile acestea, nu au ținut pasul cu adversarii, care au beneficiat de pe urma revenirilor lui Vlad Moldoveanu și Marquis Addison.

Jay Threatt, noul transfer al echipei din Giulești a debutat sâmbătă și a adunat 4 puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări, arătând că încă nu este integrat în colectivul lui Tudor Costescu. Cel mai bun jucător al Rapidului a fost Tyler Stone, care a strâns 25 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestui rezultat, CS Rapid București are un bilanț de 9-4 în Top 10 și se menține pe locul al treilea, la o distanță de trei victorii de poziția a patra. Locurile 4-5 sunt împărțite de CSU Sibiu și de CSO Voluntari, următoarea adversară a grupării feroviare.

După o perioadă complicată, ilfovenii au legat două victorii la rând, cu FC Argeș Basketball (87-79) și cu SCM U Craiova (84-76). Cei mai buni jucători ai alb-albaștrilor în duelul cu oltenii au fost Rasheed Moore (21 de puncte, 7 recuperări) și Maurice Watson (19 puncte).

În tur, Rapid s-a impus fără drept de apel pe terenul lui Voluntari: 98-76. Atunci Vaidas Kariniauskas (19 puncte), Alexandru Olah (18 puncte) și Tyler Stone (18 puncte) izbuteau să înscrie 55 din cele 98 de puncte ale echipei lor. De partea cealaltă, liderul gazdelor a fost Mo Watson (17 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări).

Rezultatul din etapa a 19-a nu conferă nicio garanție că lucrurile vor sta la fel și în retur. Rapidul se confruntă cu o serie de accidentări care nu se mai încheie, în timp ce Voluntari pare să fie într-o revenire de formă, având cu siguranță un moral mai bun decât adversarii lor.

Din punct de vedere statistic, giuleștenii stau mai bine la majoritatea capitolelor statistice: puncte (83.7 – 79.8), pase decisive (18.0 – 16.0), intercepții (7.5 – 6.0), capace (2.0 – 1.7), eficiență (95.0 – 89.1), procentajul aruncărilor de două puncte (55.8% - 54.0%) și procentajul aruncărilor de trei puncte (36.7% - 32.2%).

În schimb, ilfovenii obțin mai multe recuperări (35.4 – 36.9), aruncă mai bine de la linia de libere (72.4% - 76.6%) și comit mai puține greșeli (13.4 – 12.4).

Jocul de marți, 21 martie, va începe la ora 20:00, și va putea fi urmărit pe Prima Sport 2, Digi Sport 3 și pe FRB TV.

*foto: Facebook - Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!