Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Vâlcea, în fața celui de-al patrulea meci consecutiv pe teren propriu

CS Vâlcea, în fața celui de-al patrulea meci consecutiv pe teren propriu

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea se pregătește pentru o nouă întâlnire cu fanii, în etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin fiind gazdă în confruntarea cu FC Argeș Pitești. Meciul de sâmbătă, 9 decembrie, contează pentru Conferința B.

Piteștenii merg în Zăvoi din postura de lideri ai acestei grupe, cu 9-1 bilanț. Echipa lui Nebojsa Vidic se află în mare formă înaintea partidei cu nou-promovata, după ce a adunat șase victorii la rând și în precedentele deplasări a marcat 85, respectiv 90 de puncte.

CS Vâlcea abordează cu 3-6 bilanț weekend-ul acesta și ocupă penultima poziție în Conferința B. „Lupii Negri” au disputat trei partide în decurs de 12 zile în Sala Traian, ofensiva fiind în media obișnuită pentru aceste confruntări. CSM Oradea și SCM U Craiova au plecat victorioase de la Râmnicu Vâlcea, în vreme ce nou-promovata a dispus de CSU Sibiu în perioada amintită.

Cel mai recent meci al echipei antrenate de Hristu Șapera, restanța cu Craiova, a intrat sub analiza video a unui observator FIBA. Concluzia a fost că arbitrajul nu a dezavantajat niciuna din aceste echipe, deși vâlcenii și-au arătat nemulțumirea în urma unei decizii din ultimele secunde, când „Leii Băniei” au beneficiat de două aruncări libere prin care s-a stabilit scorul final (77-78).

FC Argeș a trecut de CS Vâlcea atât în presezon, după un duel decis la două puncte, cât și în turul Conferinței B. Această ultimă întâlnire s-a încheiat cu 87-73 pentru formația viola și Tudor Fometescu a fost principalul marcator cu 20 de puncte, 5 recuperări, respectiv 4/7 de la distanță.

Parcursul de până acum a dus-o pe FC Argeș în primele trei din campionat și în cazul procentajelor din interiorul arcului de cerc, respectiv de la distanță (58% și 38.5%), gruparea din Trivale fiind într-o poziție bună la assist-uri (18.2 în medie) și eficiență (96.8 index). CS Vâlcea iese în evidență mai ales la intercepții (8.7 – locul 4) și pierde mai puține mingi decât adversara (12.6 – 14.0).

Vâlcenii au patru jucători în double digits la puncte, fiind vorba despre Stephaun Branch (18.6 puncte), Isaiah Williams (14.0), Zoran Paunovic (12.7), în timp ce Peter Olisemeka nu stă departe de double-double (10.4 puncte, 9.1 recuperări). Nikola Jevtovic contribuie cu 16.4 puncte, 7.3 recuperări și 1.4 capace pentru FC Argeș, cifre care l-au dus pe lista jucătorilor foarte eficienți ai ligii, iar Corey Allen rămâne aproape de pivot cu 15.7 puncte, 4.6 pase decisive, 3.1 recuperări și 46% de la distanță.

Întâlnirea din Sala Traian, dintre CS Vâlcea 1924 și FC Argeș, va avea loc sâmbătă (09.12) de la ora 17.00, în direct pe FRB TV.

*foto: PinPhoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!