Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Vâlcea țintește al treilea succes consecutiv în campionat

CS Vâlcea țintește al treilea succes consecutiv în campionat

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea se pregătește pentru a doua întâlnire cu fanii, în cadrul etapei a șasea din Liga Națională nou-promovata având programat un duel pe teren propriu cu CSM Petrolul Ploiești. Duelul din Conferința B va avea loc sâmbătă, 28 octombrie.

Vâlcenii au câștigat precedentele două partide din Liga Națională, recentul pas cu dreptul fiind făcut la Târgu Mureș. Acolo, jocul s-a încheiat cu 94-72 pentru CS Vâlcea, după ce șase jucători ai echipei au terminat în double digits.

Isaiah Williams a fost principalul marcator pentru nou-promovată în confruntarea de la Târgu Mureș, cu 23 de puncte și 6/9 de la distanță, iar Peter Olisemeka a încheiat cu cel mai bun index al eficienței, +28, după 11 puncte și 14 recuperări.

La rândul său, CSM Petrolul Ploiești a câștigat în etapa anterioară, acela fiind primul succes stagional pentru prahoveni în campionat. Galben-albaștrii au ieșit învingători din partida de la Focșani, 78-67, și au oprit seria de trei înfrângeri.

Bogdan Popa a fost printre autohtonii remarcați în weekend-ul trecut, după 18 puncte și 8 recuperări, Kenny Carpenter urmându-l la Focșani cu 17 puncte și 6 pase decisive. Kenny Funderburk s-a aflat aproape de primul triple-double al sezonului, americanul totalizând 8 puncte, 9 recuperări și 10 assist-uri.

Situația din punct de vedere statistic este diferită la puncte și recuperări între Vâlcea și Ploiești, primii fiind mai eficienți în plan ofensiv (81.5 – 79.3), iar cei din urmă adună mai multe mingi (35.0 – 39.0). Ambele formații aruncă cu peste 35% de la distanță și se află în Top 5 la nivelul capacelor.

Steph Branch și Kenny Funderburk au medii aproape identice la puncte, 16.5 și 17.0, Peter Olisemeka este unul dintre cei mai buni recuperatori ai ligii (9.8 pe meci), iar Shane Henry și Reggie Johnson contribuie cu 7.3 recuperări, respectiv 4.7 pase decisive pe meci. Întâlnirea de la Râmnicu Vâlcea va marca o premieră, în actuala structură urmând să fie primul duel direct dintre cele două echipe.

Jocul din Sala „Traian” va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 19.00 și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!