Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Vâlcea trece de SCM U Craiova în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai

CS Vâlcea trece de SCM U Craiova în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai

SCM Universitatea Craiova și CS Vâlcea 1924 au deschis ediția din acest an a Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Duelul de duminică, 10 septembrie, din Sala Transilvania s-a încheiat cu victoria formației din Zăvoi: 86-70.

Craiovenii au început mai bine meciul și au condus aproape fără oprire pe parcursul sfertului întâi, perioadă pe care au adjudecat-o cu 27-21. Diferența a crescut ulterior la una formată din două cifre prin run-ul pe care „Leii Băniei” l-au reușit în primele momente din sfertul al doilea, dar până la pauză Vâlcea a putut să revină și scorul a fost 46-44.

Echipa lui Hristu Șapera a recuperat deficitul de 14 lungimi și a întors situația de pe tabelă în favoarea sa, fiind 59-66 după 30 de minute. Scorul a luat proporții, ajungându-se la +19 spre final și în cele din urmă vâlcenii au dispus de oponenți cu 70 la 86.

Nou-promovata a încheiat jocul cu 73% la nivelul aruncărilor de două puncte, capitol la care SCM U Craiova a fost mult sub echipa din Râmnicu Vâlcea. „Leii Băniei” au răspuns cu 10/23 de afară, față de 5/15 pentru CS Vâlcea, iar lupta la recuperări și assist-uri a rămas echilibrată, craiovenii fiind la terminarea partidei cu 21 de mingi pierdute.

Învingătorii au început jocul în formula Isaiah Williams, Zoran Paunovic, Toni Rotaru, Vlad Solopa și Peter Olisemeka. Craiova a replicat cu Vitaliy Zotov, Amedeo Casale, Filip Lucaci, Milan Milovanovic și Matt Freeman.

Liderii vâlcenilor au fost Zoran Paunovic și Isaiah Williams cu 24, respectiv 21 de puncte, iar Wesley Harris a urmat cu 19 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții. Amedeo Casale a răspuns cu 19 puncte (4/6 de afară), 6 recuperări, 3 pase decisive și 5 mingi pierdute, iar Nik Dragan a adăugat 11 puncte.

Cel de-al doilea joc din cadrul Memorialului Elemer Tordai le pune față în față pe CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș. Întâlnirea va debuta la ora 19.30.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!