Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua a reușit o victorie spectaculoasă împotriva Voluntariului

CSA Steaua a reușit o victorie spectaculoasă împotriva Voluntariului

CSA Steaua a reușit o victorie pe teren propriu într-un meci restant din LNBM, scor 87-85, împotriva celor de la CSO Voluntari.

CSA Steaua a început în formula Jackson, Mandisodza, Vragovic, Carter și Djuric. CSO Voluntari i-a avut în primul cinci pe Badiu, Vasiliauskas, Gotcher, Moldoveanu și Thompson.

Vragovic și Vasiliauskas au deschis meciul cu câte o triplă. Același Vragovic a marcat patru puncte consecutive iar după tripla lui Djuric, scorul era 12-5 pentru gazde. Vlad Moldoveanu cu un and-one și Thompson cu un dunk au reușit să egaleze la 12, forțându-l pe Eugen Ilie să ceară time-out. Cu toate acestea, ilfovenii au continuat seria bună. Vasiliasukas a marcat șapte puncte consecutive, cu care a dus scorul la 23-16 pentru oaspeți. Run-ul ilfovenilor a continuat iar la finalul sfertului și CSO Voluntari intra după zece minute cu un avantaj de zece puncte, scor 28-18.

CSO Voluntari a reușit să păstreze diferența față de Steaua la începutul sfertului doi prin jucătorii români Moldoveanu, Vida și Torok, care au înscris împreună primele 13 puncte. De partea cealaltă principalii marcatori au fost Jackson și Konjevic, care au reușit să reducă diferența la șapte puncte, scor 36-43. Vragovic și Vasiliauskas au continuat războiul din spatele semicercului, iar reușita lui Konjevic din finalul primei reprize a stabilit scorul primelor 20 de minute la 56-47 pentru oaspeți.

Vragovic a deschis cu o triplă repriza secundă, dar a urmat o perioadă de secetă pe tabelă, cu multe atacuri ratate de ambele părți. După două minute Djuric a marcat două libere, au mai urmat două libere ale lui Vragovic care au adus Steaua la două puncte (54-56). Seria de nouă puncte consecutive a Stelei a fost ruptă de Vasiliauskas. În cele din urmă cursa de recuperare a Stelei și-a atins scopul după o altă triplă a Djuric (66-66), pentru ca în cele din urmă scorul după 30 de minute să fie 69-69.

Steaua a preluat din nou conducerea la începutul sfertului 4 prin Ivanov și Jackson (74-71). Moldoveanu și Gotcher au înscris fiecare câte o triplă și au readus Voluntariul în avantaj (74-77), pentru ca Eric Thompson să îi aducă pe ilfoveni la cinci puncte (76-81). Roș-albaștrii au mai avut însă un run și au reușit să treacă în față, printr-o altă triplă semnată de Vragovic (83-82). Vragovic a mai marcat un coș de 3, Gotcher i-a răspuns (86-85), iar finalul de meci a fost unul foarte tensionat. Zarko Djuric a împărțit liberele, iar Volutnari a cerut time-out. Gotcher a ratat o triplă, Thompson a recuperat ofensiv, dar a fost căpăcit spectaculos de Djuric. Pe sirenă, același Gotcher a avut ghinion de la 3 puncte, și Steaua s-a impus scor 87-85.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Karlo Vragovic a înscris 21 de puncte, KJ Jackson a adunat 17 puncte cu 8 pase decisive, 6 recuperări și 3 intercepții, Zarko Djuric a marcat 17 puncte cu 6 recuperări, Terrell Carter a reușit un double double (14 puncte, 10 recuperări) și Davor Konjevic a venit de pe bancă cu 11 puncte.

De partea cealaltă Eric Thompson a avut un monster game, cu 23 de puncte și 15 recuperări, Sarunas Vasiliauskas a marcat 19 puncte cu 11 pase decisive, iar Vlad Moldoveanu a strâns și el 15 puncte cu 9 recuperări și 4 pase decisive.

După acest meci CSA Steaua urcă la un palmares de 8-9, în timp ce CSO Voluntari coboară la 12-2.

*foto: facebook CSA Steaua București

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Bah baiatule
    Sa iei bataie de la gl si apoi sa bati voluntariul. Care voluntari, la -2, cu 9 secunde ramase incearca 3. Nu intra, recupereaza tot ei, capac, le mai raman 3 secunde. In loc sa incerce un tip in sau chiar un stop shoot de la semi, incearca tot 3 dintr o pozitie imposibila. Brava 😂

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Mulțumim Steaua!
    Sincer acum chiar dacă pierd cu Voluntari prefer sa nu se accidenteze vreun jucător. Nu cred ca mai avem meciuri grele ulterior. Parca cu Piteștiul am jucat ambele meciuri. Și așa ne vedem in finala fie cu Oradea fie cu Voluntari.

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    • Csm.O:

      Deplasare
      Mai e o deplasare la Pitești, dar e diferența de valoare între cele două echipe.

      cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      meciuri
      Noi mai avem cu Voluntari (ambele meciuri) si cu Pitesti ( in deplasare) - Oradea mai are cu Craiova (2) Voluntari, Pitesti - oricum intre aceste 5 echipe se decid primele 4.

      Pt noi mai e si o deplasare la Timisoara, Sibiu.... Da e diferenta de valoare, dar surprize pot sa apara. Pe de o parte o concentrare mai mica la noi, pe de alta parte o ambitie mai mare la ei. Nu e chiar asa simplu/usor

      cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    bataie de joc
    steaua nu putea castiga meciul asta niciodata fara ajutorul lui voluntariului
    au fost prelungiri doar pentru spectacol,asa ca sa nu ne ia nimeni de prosti
    probabil au nevoie de ei in play off

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nici poveste de blat
    In schimb il vrem musai pe Dan Ioan antrenor la nationala,Dragan daca vrea sa ii fie secund.Sau sa facem un tandem cu dubla specializare,cu Iedi Iordanescu.

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care nu l-am vazut dar din care se pot trage niste concluzii, prin prisma rezultatului:
    -in anumite conditii ocupantele locurilor 4-8 pot pune probleme reale celor de pe 1-3.
    -Voluntariul are cele mai multe meciuri amanate pana acum. Daca va trebui sa isi joace restantele la intervale scurte de timp e posibil sa mai vedem rezultate proaste pentru ei, pe motiv de oboseala.
    -Rezultatul din acest meci ajuta atat pe Steaua cat si pe Cluj si Oradea.
    -In acest moment cred ca doar Pitestiul a reusit sa aiba un parcurs normal (ma refer la calendarul meciurilor) si, daca nu vor fi schimbari probabil va fi cea mai "proaspata" echipa in momentul play off-ului

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!