Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București joacă al doilea meci consecutiv pe teren propriu în Liga Națională

CSA Steaua București joacă al doilea meci consecutiv pe teren propriu în Liga Națională

CSA Steaua București și CSM Focșani se întâlnesc în ziua inaugurală a etapei a treia din Liga Națională de Baschet Masculin, vineri (14.10) pe terenul bucureștenilor.

„Militarii” au pierdut în runda precedentă a conferinței B, atunci jucând tot în propriul fief cu CSM Galați (83-88) un meci cu destule probleme. În ciuda acestui aspect, Steaua a dat primul jucător care marcheză 30+ puncte într-un meci în acest sezon al LNBM, pe Strahinja Jovanovic, el fiind aproape de double-double.

CSM Focșani a produs o surpriză săptămâna trecut prin victoria împotriva lui Dinamo (76-67 pe teren propriu), vrâncenii trecând la 1-1 bilanț în campionat cu acest rezultat. Mai mult, în lotul Focșaniului se regăsesc doi dintre jucătorii cu potențial ofensiv mare în aceste prime etape, Monyea Pratt și Brandon Austin, cel din urmă având două meciuri oficiale deja cu minim 25 de puncte marcate.

Patru dueluri oficiale au fost până acum între cele două, Steaua conducând cu 3-1 per total. Cea mai clară diferență s-a înregistrat în stagiunea 2020/2021, când roș-albaștrii s-au impus cu 93-68.

Steaua beneficiază de cifre bune din spațiul de trei secunde, dar suferă în special la semi-distanță, unde în cele trei meciuri oficiale pe care le-a jucat până acum (Cupă+campionat) are doar 2/11. În același timp, formația lui Zoli Safar are tendința să adune puncte mai multe în sfertul decisiv al partidelor (22.5 în medie).

CSM Focșani încă stă modest la semi-distanță, punctul forte pentru echipa lui Mihai Petruț reprezentându-l sfertul cu numărul trei. În două cazuri a putut să termine CSM Focșani cu sub 70 de puncte încasate indiferent de competiția în care a evoluat în 2022/2023, de fiecare dată câștigând acel meci. Întâlnirea de la București o să fie a treia împotriva unei formații din Capitală în acest start de sezon.

Partida din conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre CSA Steaua București și CSM Focșani va avea loc vineri seara, 14 octombrie, de la ora 19.00. Digisport 3 și Prima Sport 5 o să transmită jocul, acesta fiind disponibil și pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!