Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București și CSM CSU Oradea luptă pentru a treia victorie în campionat

CSA Steaua București și CSM CSU Oradea luptă pentru a treia victorie în campionat

Ziua de sâmbătă, 29 octombrie, se încheie cu duelul dintre CSA Steaua București și CSM CSU Oradea, ultima din cele șase partide programate. Meciul contează pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și ambele formații au un bilanț de două victorii și o înfrângere.

Steaua a pierdut în runda a doua, pe teren propriu, împotriva lui CSM Galați (83-88), însă a obținut apoi două succese, în fața lui CSM Focșani (89-88) și ABC Laguna București (63-77). În Cupa României, trupa militară a cedat confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca, dar a reușit să se impună împotriva lui CS Dinamo București, ratând totuși calificarea în Final 8-ul Cupei României.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea și-a adjudecat ambele jocuri din Cupa României, cu CSM Ploiești și FC Argeș Basketball, și continuă cursa pentru trofeu. În campionat, bihorenii au câștigat la scor meciul cu CSO Voluntari (84-61), dar a urmat eșecul în fața lui SCM Timișoara (77-73). În runda a patra, elevii lui Cristian Achim și-au trecut în cont un nou succes, învingând-o fără probleme pe CS Dinamo București: 85-68.

De asemenea, CSM Oradea reprezintă România în FIBA Europe Cup, acolo unde, până în prezent, a obținut două victorii și o înfrângere. Orădenii au început cu stângul, cedând în deplasarea din Franța, de pe terenul lui Cholet Basket, dar apoi și-au luat revanșa, în fața propriilor suporteri, învingându-le la scor pe Rilski Sportist și Kangoeroes Mechelen. Drept urmare, Leii Roșii păstrează în continuare șanse importante de calificare în faza următoare a competiției europene.

Pe plan intern, liderul lui CSM Oradea este Donatas Tarolis, care se simte foarte bine în orașul de pe malul Crișului, având medii de 15.0 puncte și 6.0 recuperări. Lituanianul este și cel mai eficient baschetbalist al roș-albaștrilor, în timp ce principalul pasator este Erick Neal (6.3 pase decisive).

În schimb, la CSA Steaua București, legea este făcută de duetul Strahinja Jovanovic – Peter Olisemeka. Primul înregistrează 19.3 puncte/meci și 5.0 pase decisive/meci, iar al doilea are o medie de 12.3 recuperări/joc, fiind liderul Ligii Naționale.

Din punct de vedere statistic, nu se observă diferențe prea mari între cele două adversare de sâmbătă, gazdele conducând la mai multe capitole precum puncte, recuperări, procentajul aruncărilor de trei puncte sau procentajul de la linia de libere. De partea cealaltă, oaspeții stau mai bine la procentajul aruncărilor de două puncte, la eficiență, la intercepții și la capace.

În același timp, trebuie menționat că Steaua a avut până acum adversari din jumătatea secundă a campionatului, în timp ce Oradea a evoluat împotriva unor formații cu pretenții mari, cel puțin la nivel declarativ.

Așadar, ne așteptăm la un meci interesant în Sala Regimentului de Gardă din București, Steaua demonstrând de-a lungul acestui sezon că poate să pună probleme grupărilor mai puternice. În același timp, Oradea nu a reușit nicio victorie în deplasare, în campionat și în FIBA Europe Cup, așa că rămâne de văzut cum se vor descurca în Capitală.

Partida începe la ora 20:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digisport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!