Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București și CSM Focșani trag cortina peste etapa a 22-a

CSA Steaua București și CSM Focșani trag cortina peste etapa a 22-a

CSA Steaua București și CSM 2007 Focșani joacă luni, 7 martie, în ultimul meci al etapei cu numărul 22 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Întâlnirea de la București va fi televizată, reprezentând un nou duel cu implicații pentru continuarea luptei la playoff.

Steaua este într-o serie de două eșecuri, fiind învinsă în ultimele deplasări de pe terenul lui Dinamo și la Pitești. Înfrângerea din Trivale a fost la o diferență mai mare de scor, 83-63, în acel meci doar Zarko Djuric (19 puncte) și KJ Jackson (13 puncte) terminând în double figures din tabăra lui Eugen Ilie.

CSM Focșani a obținut prima victorie acasă după mai bine de o lună în cadrul rundei intermediare, când a dispus de Athletic Constanța cu 79 la 67. Pavle Reljic și Onno Steger au încheiat cu 16 puncte fiecare, cu 11/20 din acțiune, vrâncenii dispunând și de Wade Chatman, Baker respectiv Morant în double digits.

Un meci în plus disputat are Steaua în Liga Națională, în privința înfrângerilor ambele combatante având același număr, 12. Roș-albaștrii au adunat 9 victorii până acum, iar Focșaniul a câștigat 8 partide. Cele două sunt aproape în clasament, Steaua aflându-se pe 7 înaintea acestui meci, iar gruparea din Vrancea ocupă locul 9.

În tur, CSM Focșani a câștigat cu 83-73 pe teren propriu, Henri Wade Chatman reușind atunci un meci excelent, terminat cu 27 de puncte (10/11 din acțiune), 6 recuperări și 4 pase decisive. De altfel, vrâncenii n-au fost departe de 50% procentaj de afară, doar Wade Chatman și Baker contribuind pentru 9/11 din spatele arcului de cerc.

Cu excepția procentajului de libere transformate (74.5%), CSM Focșani este în a doua parte a clasamentului la toate datele statistice. Steaua iese în evidență mai ales la media de capace, 2.6, iar la puncte înscrise (80.4) și intercepții (7.3) este în Top 8.

Doi dintre marcatorii importanți ai LNBM se află în cele două loturi, KJ Jackson contribuind cu 16.5 puncte în medie, iar Henri Wade Chatman cu 17.7. Jackson este liderul absolut al campionatului la media de intercepții, 2.3, iar un alt stelist, Terrell Carter, are 1.4 capace în medie, fiind al doilea în întrecerea internă la acest capitol.

Întâlnirea din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” o să înceapă la ora 17.00 și poate fi urmărită în direct pe Digisport 2, LookSport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!