Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București și CSM Galați se luptă să întrerupă seria înfrângerilor

CSA Steaua București și CSM Galați se luptă să întrerupă seria înfrângerilor

CSA Steaua București primește vizita formației CSM Galați în cadrul etapei a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul fiind programat să se dispute luni, 31 ianuarie.

Steliștii au avut prestații ofensive peste media lor obișnuită în ultimele trei partide jucate pe teren propriu, înscriind 97, 86 și 98 de puncte. Două dintre aceste partide au și fost câștigate, singurul eșec fiind cu U-BT Cluj, când roș-albaștrii au permis adversarilor să pună 110 puncte pe tabelă. CSA Steaua are o singură victorie în ultimele cinci etape, împotriva lui CSM Târgu Jiu (86-78), restul duelurilor fiind cedate la cel puțin trei posesii diferență.

CSM Galați are un parcurs asemănător, cu patru eșecuri în ultimele cinci partide, singura victorie în luna ianuarie venind pe terenul lui CSM Focșani (74-66). În restul întâlnirilor, gălățenii au avut o partidă cu mai puțin de 70 de puncte marcate, cea de la Miercurea Ciuc, în primul duel din 2022. Atunci, harghitenii au întrerupt o serie de trei victorii în care se aflau jucătorii lui Florin Nini.

Steaua are bilanțul mai bun în Liga Națională, cu cele 7 victorii și 8 eșecuri situându-se pe locul 10. CSM Galați are 4-13 și ocupă înaintea duelului de la București poziția a 12-a, având un singur rezultat pozitiv obținut în deplasare până acum în campionat.

În privința datelor statistice, lupta între cele două combatante este destul de echilibrată, „militarii” fiind mai buni la media de puncte marcate, assist-uri sau capace, în vreme ce Galațiul stă mai bine la recuperări, procentajele de la linia de fault și din spatele arcului de cerc respectiv la intercepții.

Precedentul duel direct a avut loc înaintea Crăciunului, când formația lui Florin Nini a câștigat pe teren propriu cu 76 la 69. Duelul fusese reprogramat, după ce nu s-a putut juca la data inițială în primele săptămâni ale acestui sezon, gălățenii confruntându-se atunci cu cazuri de Covid-19. Matthew Milon și KJ Jackson au totalizat câte 22 de puncte pentru echipele lor, iar Terrell Carter II a avut un double-double pentru Steaua (11 puncte, 12 recuperări).

Duelul din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu” va începe la ora 19.00 și o să fie transmis în direct pe Digisport 2, LookSport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSA Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!