Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București și SCM Timișoara se întâlnesc în ultimul meci al rundei a 25-a

CSA Steaua București și SCM Timișoara se întâlnesc în ultimul meci al rundei a 25-a

CSA Steaua București și SCM OHMA Timișoara o să închidă ziua de baschet de miercuri, 23 martie, în etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Acesta va fi singurul duel televizat în această rundă.

Timișoara traversează o perioadă foarte bună în privința rezultatelor, cu șase meciuri câștigate la rând, rezultate în urma cărora a trecut la 13-7 bilanț în Liga Națională. Alb-violeții au întâlnit în perioada amintită patru adversari direcți în cursa pentru playoff, câștigând în medie cu o diferență de 11 puncte. Cel mai categoric succes a fost împotriva lui Dinamo (97-71), în Banat.

CSA Steaua are două victorii și două înfrângeri în luna martie, ambele rezultate pozitive fiind pe teren propriu, în disputele cu CSM Focșani și Athletic Constanța. O singură dată a trecut Steaua de bariera celor 80 de puncte marcate în această lună, tot atunci obținând succesul cel mai clar. Defensiv, „militarii” au permis de două ori 80+ puncte și în alte două rânduri sub 80 de puncte.

Bucureștenii au pierdut de trei ori acasă în acest sezon

Steaua este printre echipele care joacă excelent acasă, având 9-3 bilanț. La acest capitol, doar U-BT Cluj și CSO Voluntari au adunat mai multe victorii, în vreme ce FC Argeș și CSM Oradea au, de asemenea, 9 meciuri câștigate.

Timișoara și-a câștigat ultimele trei partide din deplasare, una necesitând o repriză de prelungiri. Victoriile de la Ploiești și Constanța pot conta decisiv în economia clasamentului la finalul sezonului regulat pentru „leii din Banat”, care au 6-6 bilanț departe de casă.

Probleme de lot la Timișoara în runda precedentă

Formația condusă de Dragan Petricevic a avut câteva absențe în etapa a 24-a, lipsind Brown și Lazar împotriva lui CSU Sibiu, iar Komatina a evoluat nerefăcut complet, în timp ce Lilov avea doar două antrenamente cu echipa, după cum notează site-ul bănățenilor. De asemenea, Talton s-a accidentat în timpul meciului și nu a mai putut evolua.

Alb-violeții sunt pe locul secund în LNBM la recuperările defensive (27.6 în medie), iar Steaua stă cel mai bine la media de puncte pe întâlnire, 81.0. Ambele echipe au jucători cu peste 40% procentaj de afară, pe Karlo Vragovic și Nikola Gajic, iar KJ Jackson (16.3 puncte, 4.8 pase decisive, 2.3 intercepții) și Terrell Carter (9.0 recuperări, 57.8% de la 2 puncte, 1.4 capace) respectiv Darrion Strong (17.3 puncte) conduc la alte date statistice.

Partida de la București are loc miercuri seara (23.03), începând cu ora 20.30, și va putea fi urmărită în direct pe Digisport 3, LookSport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!