Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București trece fără emoții pe teren propriu de CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSA Steaua București trece fără emoții pe teren propriu de CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSA Steaua București a obținut o victorie clară pe teren propriu contra celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc. „Militarii” s-au impus cu scorul de 85-75, la capătul unei partide desfășurate astăzi, 11 februarie, care a contat pentru etapa cu numărul 20 din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021-2022.

Primul sfert a fost condus de la un capăt la celălalt de CSM VSKC Miercurea Ciuc. Oaspeții au avut un avantaj maxim de 8 puncte în primele 10 minute ale meciului din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul. Steaua a reușit să echilibreze balanța grație reușitelor lui Vragovic și Konjevic, astfel că la finalul primelor 10 minute de joc diferența era de doar două posesii între cele două echipe, 24-28. Djuric a fost primul marcator din sfertul secund, după care Bogdanvic a replicat cu o triplă și ambii jucători ajungeau la borna 9, la puncte marcate. Konjevic și Djuric au mai pus 4 puncte pentru Steaua și diferența era minimă, 30-31 pentru Ciuc. Steliștii și-au continuat run-ul cu încă 5 puncte la rând. Ciucanii au oprit seria adversarilor cu 3 libere marcate la rând, după ce djuric a încasat un tehnic. Au urmat două triple ale lui Vragovic și scorul a urcat la 41-34. Croatul a continuat să meargă din 3 în 3 și a completat și three-point-play, diferența fiind formată pentru prima dată din două cifre. Steaua continuat să aibă inițiativa dar un run de 5-0 în final de sfert a mai spălat imaginea harghitenilor, care intrau la cabine cu 8 puncte deifict, 50-42.

În startul reprizei secunde Steaua și-a refăcut avantajul din două cifre și profitând de un antisportiv a dus scorul la 57-44. Ciucanii au mers din greșeală în greșeală iar scorul a luat proporții, diferența ajungând rapid la 19 puncte. Cu doar 8 puncte marcate în sfertul 3, Miercurea Ciuc părea să fi pierdut bătălia cu Steaua, care conducea cu scorul de 70-50. CSM VSKC Miercurea Ciuc jucat mai bine în ultimul sfert, pe fondul rotației adânci folosite de Eurgen Ilie, care a jucat pe final cu Mandisodza, Sparlac, Hărănguș și Diaby. Când mai erau 2 minute de joc, scorul era 83-71. Nimic spectaculos nu s-a mai întâmplat până la final când se înregistra scorul de 85-75.

Karlo Vragovic a fost omul meciului cu 25 de puncte și 3 pase decisive. Zarko Djuric a reușit 20 de puncte și 6 recuperări. Davor Konjevic a venit de pe bancă cu 12 puncte și 4 recuperări, în timp ce Terrell Carter a înregistrat un nou double-double, 10 puncte și 16 recuperări.

MIhajlo Bogdanovic a fost principalul remarcat al oaspeților cu 25 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Branislav Vujadinovic a reușit 13 puncte și 3 recuperări iar Lock Lam 12 puncte și 5 recuperări.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!