Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua primește vizita vicecampioanei României, CSU Sibiu

CSA Steaua primește vizita vicecampioanei României, CSU Sibiu

CSA Steaua București va primi vizita lui CSU Sibiu, într-o partidă contând pentru etapa a IX-a a LNBM. Partida va avea loc în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul din Capitală, mâine, 8 decembrie, de la ora 17:15 și va fi televizată pe Digisport 4. 

Partida va fi oficiată de Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Cristian Trofim, cei trei oficiali vor fi supravegheați de Marius Marinescu.

Cele două echipe s-au întâlnit de 28 de ori în LNBM, cele două echipe și-au împărțit onorabil victoriile, Steaua reușind să se impună în 15 partide, în timp ce sibienii în 13. 

Antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu are un avantaj în fața debutantului în postura de principal, Cătălin Burlacu, după victoria echipei sale din partida tur, desfășurată în Sala Transilvania. 

CSA Steaua ocupă poziția a șaptea în clasamentul Grupei Valorice A, cu 3 victorii și 5 înfrângeri. Militarii au pierdut ultimele două partide disputate în LNBM ( la București cu U-BT Cluj și la Oradea împotriva campioanei en-titre) , însă au obținut calificarea în faza următoare a Cupei României pe terenul lui CSO Voluntari. 

CSU Sibiu și-a revenit după o perioadă grea și este pe locul 3, cu 5 victorii și 3 înfrângeri. Mai mult decât atât, sibienii se deplasează la București după o serie de 3 victorii consecutive. În ultima partidă disputată, echipa antrenată de Dan Fleșeriu a trecut pe teren propriu de SCM Craiova. 

Jocul celor de Steaua se bazează mult pe pivotul american Keith Clanton, acesta are medii statistice de 12,3 puncte, 12 recuperări și 2,9 pase decisive pentru un impresionant indice de 23,9 la eficiență, mai mult decât atât acesta vine după o partidă terminată cu 35 la eficiență. Celălalt pivot al steliștilor, Radosav Spasojevic este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 17 puncte pe partidă. În partida de la Voluntari, Strahinja Jovanovic a profitat de minutele în plus cauzate de accidentare lui Andrei Mandache și a făcut o partidă foarte bună din punct de vedere ofensiv, sârbul a terminat partida cu 27 de puncte, 3 recuperări, 7 pase decisive și 2 mingi pierdute pentru un indice la eficiență de 32 de unități

Isaiah Philmore este cel mai bun marcator din tabara sibienilor, jucătorul american este eficient și pe poziția 3 și poziția 4 cu o medie de 17,5 puncte. Multe din punctele sale vin după acțiuni individuale, dar și din pasele lui Jared Jordan, jucător care este unul dintre cei mai buni pasatori din campionat cu o medie de 7,9 pase decisive. Shooterul Austin Chatman traversează o perioadă bună, acesta a înscris de 6 ori din 9 încercări de la trei puncte în partida de pe teren propriu cu SCM Craiova, terminând partida cu 18 puncte. 

Rotația steliștilor va fi mai scurtă decât de obicei, datorită accidentări fostul căpitan al naționalei, Andrei Mandache, în timp ce CSU Sibiu a câștigat un jucător, datorită recuperării lui Barry Steward. 

În opinia mea cheia partidei va fi jocul de sub panou pentru că ambele echipe beneficiază de jucători valoroși pe pozițiile mari. CSU Sibiu pornește cu un avantaj în lupta de sub panou, avantaj cauzat de multitudinea de soluții pe care le are Dan Fleșeriu pentru a acoperi poziția 4 și poziția 5. Ajutat de rotația mai lungă, acesta va avea posibilitatea să aibă mereu un apărător mai proaspăt la Keith Clanton și la Radosav Spasojevic, de asemenea datorită faptului că are în lot jucători atletici și puternici sibienii nu vor fi nevoiți să dubleze la pivotul stelist. 

Deși joacă în deplasare, Sibiul pornește ca favorită, pariorii pot să profite forma bună a vicecampioanei la Superbet. 

*foto: Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!